"Pana in prezent Agentia Domeniilor Statului (ADS) a trimis peste 100 de somatii de plata companiilor care nu si-au respectat obligatiile contractuale, valoarea totala a sumelor care trebuie recuperate fiind de circa 300 milioane lei", a declarat dir
"Pana in prezent Agentia Domeniilor Statului (ADS) a trimis peste 100 de somatii de plata companiilor care nu si-au respectat obligatiile contractuale, valoarea totala a sumelor care trebuie recuperate fiind de circa 300 milioane lei", a declarat directorul general al ADS, Barna Tanczos, citat de Mediafax."Daca nu achita sumele, vom trece la blocarea conturilor bancare si sechestrare de bunuri", a spus Tanczos. El a precizat ca in urma cu doua saptamani a fost creat, in cadrul agentiei, Serviciul Executari Silite si Rezilieri Contracte, in vederea urgentarii procesului de recuperare a datoriilor. "Intr-o prima faza, am inceput cu sentintele civile pe care le avem impotriva unor companii", a precizat Tanczos, care a adaugat ca agentia are pe rol peste 1.300 de procese. Printre firmele cu datorii se numara societatea Corias Corabia, de la care trebuie recuperate 5 milioane lei (50 miliarde de lei vechi) si pentru care institutia are un plan de reorganizare, astfel incat incasarea sumei respective sa se realizeze pana in anul 2007. Danczos a afirmat ca executarile silite vor incepe si in situatiile in care agentia "nu are sentinte civile". Conducerea ADS a anuntat, vineri, ca va rezilia contractele incheiate cu firmele care nu si-au respectat angajamentele asumate si va recupera sumele datorate de acestea prin executari silite. Potrivit reprezentantilor ADS, din cele 2.184 contracte de concesionare incheiate cu diferiti parteneri contractuali, doar la 842 contracte redeventele au fost achitate conform graficelor de plati. Masura vizeaza si contractele de vanzare-cumparare actiuni la care nu s-au efectuat platile la timp in cuantumurile stabilite, precum si planurile investitionale angajate prin contract. In prezent, 318 dosare se afla in diferite faze ale procesului de executare silita. Transmiterea catre debitori a somatiilor de plata, impreuna cu titlul executoriu, va fi urmata de poprirea conturilor bancare si sechestrele asiguratorii pe bunurile acestora, potrivit conducerii agentiei. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.