Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) acorda, prin Banca Comerciala Romana, credite cu dobanda redusa din bugetul fondului asigurarilor pentru somaj. Creditele sunt destinate intreprinderilor mici si mijlocii, unitatilor cooperati
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) acorda, prin Banca Comerciala Romana, credite cu dobanda redusa din bugetul fondului asigurarilor pentru somaj. Creditele sunt destinate intreprinderilor mici si mijlocii, unitatilor cooperatiste, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate, care creeaza noi locuri de munca, precum si somerilor care infiinteaza intreprinderi, care activeaza preponderent in sfera productiei, serviciilor si turismului. Fondul de creditare, in valoare totala de 56 milioane lei RON, va fi utilizat pana la finele acestui an si este administrat de BCR. "Doresc sa asigur pe toti cei interesati ca pot avea incredere in ANOFM si ca aceste credite sunt accesibile tuturor", a declarat Silviu Bian, presedintele ANOFM. Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca nou create si de aportul propriu al solicitantului, suma acordata pentru fiecare loc de munca fiind 10.000 RON. Finantarea poate acoperi 75% din valoarea proiectului. Creditele vor fi acordate pe o perioada de pana la trei ani pentru investitii, cu o perioada de gratie de sase luni si de pana la un an pentru finantarea stocurilor de materii prime si materiale. Dobanda la creditul acordat va fi 50% din dobanda de referinta stabilita de BNR, iar in judetele in care se inregistreaza anual o rata medie anuala a somajului mai mare decat rata medie a somajului la nivel national, dobanda va fi de 25% din dobanda de referinta. Dobanda va fi revizuita lunar in functie de nivelul dobanzii de referinta comunicat de BNR care, pentru august 2005, este 8% pe an. Astfel, in aceasta luna BCR va putea acorda credite cu dobanda de 2% pe an, in cele 25 de judete in care se inregistreaza o rata a somajului mai mare decat media la nivel national. Documentatia necesara este cea prevazuta de normele metodologice ale MMSSF si BNR nr. 2560/6/2004 si se depune la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti. Informatiile sunt disponibile pe site-ul ANOFM - www.anofm.ro. Garantiile oferite de solicitanti trebuie sa fie reale si personale (proprii sau de tip fidejusiune, girant, scrisoare de garantie etc.) si sa acopere valoarea creditului si a dobanzilor aferente pe un an. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.