Banca Nationala a Romaniei a intervenit ieri pe piata valutara interbancara pentru a deprecia moneda nationala prin cumparari de valuta, ridicand raportul de schimb la 3,5389 lei/euro, nivel superior celui de la inceputul lunii. Dealerii, citati de M
Banca Nationala a Romaniei a intervenit ieri pe piata valutara interbancara pentru a deprecia moneda nationala prin cumparari de valuta, ridicand raportul de schimb la 3,5389 lei/euro, nivel superior celui de la inceputul lunii. Dealerii, citati de Mediafax, sustin ca banca centrala a fost prezenta permanent in piata valutara, iar dupa ora 12.30 a afisat chiar ordine directe de cumparare. Cursul de referinta la euro anuntat ieri se plaseaza cu 7,82 (782 lei vechi) bani peste nivelul anuntat in ziua precedenta. Totodata, dolarul a urcat cu 4,8 bani, pana la 2,8378 lei. Dupa o scadere sustinuta pe o perioada mai mare de o luna, piata se asteapta la fixarea unui nou interval de variatie, probabil in jurul valorii de 3,500 lei. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.