Corespondentul cotidianului polonez "Rzeczpospolita", Pawel Reszka, a fost agresat, joi seara, in apropierea resedintei sale din centrul Moscovei, de catre un grup de persoane inca neidentificate, transmite Rompres. "S-a intamplat la fel ca in cazul
Corespondentul cotidianului polonez "Rzeczpospolita", Pawel Reszka, a fost agresat, joi seara, in apropierea resedintei sale din centrul Moscovei, de catre un grup de persoane inca neidentificate, transmite Rompres. "S-a intamplat la fel ca in cazul reprezentantilor ambasadei - am primit o lovitura la nivelul capului, am fost doborat la pamant si lovit," a declarat victima, citata de BBC. Potrivit redactorului sef al publicatiei, Grzegorz Gauden, corespondentul "Rzeczpospolita" ar fi fost atacat de patru sau cinci persoane, "intr-un pasaj subteran din apropierea locuintei acestuia." In urma incidentului - al treilea de acest gen, de la inceputul lunii august - presedintele polonez, Alexander Kwasniewski, a adresat, joi, un apel omologului sau rus, Vladimir Putin, in vederea identificarii indivizilor responsabili de agresarea celor trei cetateni polonezi la Moscova. "Incidentele periculoase recente creeaza tensiuni in cadrul relatiilor ruso-poloneze si provoaca agravarea sentimentelor de aversiune," a apreciat Kwasniewski, solicitand adoptarea unor "masuri ferme" pentru pedepsirea agresorilor. Totodata, seful de stat polonez a calificat atacurile asupra personalului diplomatic polonez detasat la Moscova, urmate de agresarea corespondentului publicatiei poloneze "Rzeczpospolita", drept evenimente premeditate.
Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Kisliak, a adresat, ieri, regrete in legatura cu atacurile comise asupra celor trei cetateni polonezi in capitala rusa, exprimandu-si speranta ca incidentele nu vor afecta relatiile intre cele doua state. "Ne exprimam regretul profund. Aceste incidente sunt investigate si masurile de securitate de la Ambasada Poloniei au fost sporite", a spus Kisliak. Totodata, oficialul rus a precizat ca a avut o intrevedere cu ambasadorul Poloniei in Rusia, Stefan Meller, cu care a cazut de acord ca incidentele de la Moscova "nu vor avea un impact negativ asupra relatiilor" ruso-poloneze. Agresiunile comise in capitala Federatiei Ruse asupra celor trei cetateni polonezi au avut loc in urma unor evenimente recente, in cadrul carora copiii unor diplomati rusi si prietenul acestora de orgine kazaha au fost atacati, la sfarsitul lunii iulie, la Varsovia. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.