Antrenorul Ioan Andone este de parere ca rezultatul obtinut de Dinamo in meciul tur cu Omonia Nicosia, scor 3-1, nu asigura calificarea in turul I al Cupei UEFA si crede ca formatia sa a avut noroc la scorul de 0-1, cand cipriotii ar fi putut majora

Antrenorul Ioan Andone este de parere ca rezultatul obtinut de Dinamo in meciul tur cu Omonia Nicosia, scor 3-1, nu asigura calificarea in turul I al Cupei UEFA si crede ca formatia sa a avut noroc la scorul de 0-1, cand cipriotii ar fi putut majora diferenta.
"Ne-am propus sa inscriem cat mai multe goluri in aceasta seara, insa din pacate nu am reusit sa nu primim. Daca vom juca la fel si la Nicosia vom avea probleme. Scorul de 3-1 nu ne asigura calificarea. Stiam si noi ca cipriotii joaca tare si aceasta va fi una dintre problemele cu care ne vom confrunta la Nicosia, unde vom avea impotriva si publicul foarte agresiv. Sper intr-o posesie mult mai buna decat la Bucuresti si vreau ca acolo sa evitam cornerele si loviturile libere", a declarat Andone.
Tehnicianul dinamovist s-a declarat nemultumit de jocul echipei sale. "Nu a fost o partida prea buna din partea noastra. Am intampinat foarte multe probleme la posesia balonului si am suferit in duelurile de unu la unu. Am avut si noroc, pentru ca la 1-0 oaspetii au avut sansa de 2-0, insa Gaev ne-a salvat cu pretul unei accidentari. Apoi, cand au jucat in zece oameni, ne-am multumit cu 3-1 si aici am gresit foarte mult", a explicat antrenorul.
Ioan Andone a motivat evolutia mai slaba a elevilor sai si prin trei accidentari: "Am avut trei jucatori accidentati. Pe Tamas, pe Niculescu, care a suferit o entorsa la genunchi aseara, in timpul antrenamentului, si pe Plesan. La pauza l-am bagat pe Tamas ca sa mai echilibrez media de inaltime. Cand am vazut ca nici cu patru atacanti in teren nu reusim sa inscriem, am riscat 20 de minute cu Niculescu".
Inca din prima repriza, o parte a suporterilor aflati la tribuna I a stadionului din Soseaua Stefan cel Mare i-au cerut lui Ioan Andone sa-l introduca in teren pe atacantul Claudiu Niculescu si i-au fluierat in mai multe randuri pe Florentin Petre si Florin Bratu. "Fanii pot sa ceara orice, pentru rezultate raspund eu", a comentat Andone.
Tehnicianul a explicat ca portarul bielorus Vladimir Gaev, care a fost inlocuit in minutul 13 cu Adnan Guso din cauza unei accidentari, are un hematom "destul de mare" la coapsa dreapta, urmand ca vineri sa fie supus unui control amanuntit. Andone a precizat ca, inca, nu stie cat timp ar putea fi indisponibil Gaev.
Dupa ambele goluri inscrise de Ianis Zicu, acesta a dansat in fata preparatorului fizic Marco Oneto, gest prin care i-a dedicat reusitele.
Delegatul UEFA la partida Dinamo - Omonia Nicosia, francezul Roland Coquard, a intentionat sa intrerupa jocul la jumatatea primei reprize, din cauza faptului ca unii spectatori foloseau fluiere in momentul in care mingea ajungea la jucatorii ciprioti, derutandu-i pe acestia in cateva randuri. De la statia de amplificare a stadionului s-a facut apel la suporteri sa nu mai foloseasca fluierele.
Dinamo a castigat, cu scorul de 3-1, meciul disputat, joi, pe teren propriu, in fata formatiei Omonia Nicosia, in prima mansa a turului doi preliminar al Cupei UEFA. Returul va avea loc pe 25 august, in Cipru.

Site Omonia: Muscatura "cainilor" a fost letala

"Posibil, si nu prea...muscatura "cainilor" a fost letala", a titrat site-ul oficial al gruparii Omonia Nicosia dupa meciul pierdut joi la Bucuresti, scor 1-3 cu FC Dinamo, in prima mansa a turului doi preliminar al Cupei UEFA.
"In ciuda inceputului foarte bun de meci, in ciuda golului marcat de Konaffis, Omonia nu a putut obtine la Bucuresti rezultatul pe care si-l dorea. Lucrurile devin acum foarte complicate in perspectiva returului. Nimic nu anticipa deznodamantul final, mai ales ca Omonia reusise sa deschida scorul in minutul 4. Oricum, asa cum suna o zicala, ce incepe bine se termina prost. Dupa penaltiul transformat de Vlad Munteanu totul s-a schimbat in psihologia romanilor, care au presat continuu, Omonia pierzandu-si treptat coeziunea si concentrarea", a scris sursa citata. Site-ul clubului cipriot a notat ca "Zicu a speculat lentoarea defensivei Omoniei, marcand pentru 2-1". "Zicu a mai exploatat o data erorile aparatorilor de la Omonia si a facut 3-1. Si-asa era dificil, insa dupa eliminarea lui Georgiou totul a fost si mai greu pentru Omonia. Nu am reusit sa mai inscriem, pentru a creste sansele in perspectiva returului. Cel putin, nu s-a luat nici un gol in inferioritate numerica. Peste doua saptamani trebuie sa gasim resurse pentru a realiza ce nu am reusit la Bucuresti", a adaugat sursa citata.
Site-ul oficial al gruparii Omonia a subliniat ca peste 1.000 de suporteri ciprioti si-au facut simtita prezenta pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. "Suporterii nostri au dus o grea batalie cu fanii romani, insa au iesit victoriosi. Speram in ajutorul lor si la meciul retur, pentru a reusi marea rasturnare", a scris site-ul cipriot.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.