A cincea zi a Mondialelor de atletism, care se incheie maine la Helsinki, a adus Romaniei prima medalie. Marian Oprea a cucerit joi seara bronzul la triplusalt, devenit astfel primul barbat roman care isi trece in cont un podium la o asemenea competi
A cincea zi a Mondialelor de atletism, care se incheie maine la Helsinki, a adus Romaniei prima medalie. Marian Oprea a cucerit joi seara bronzul la triplusalt, devenit astfel primul barbat roman care isi trece in cont un podium la o asemenea competitie. Teoretic, elevul emeritei Doina Anton era obligat la aur, fiindca venea dupa un sezon de senzatie, cu un singur esec: locul doi la reuniunea de la Stockholm, de acum doua saptamani. Numai ca in Suedia s-a si accidentat, resimtind o durere surda in calcaiul drept. Cu doua infiltratii la activ, hidrocortizon miercuri seara si Dumnezeu mai stie ce unguente si "lichide" a mai bagat doctorul Adriana Limona in "siringa" binefacatoare (bineinteles totul fiind parafat de staff-ul IAAf ca legal), pitesteanul spera sa poata executa o singura incercare cu care sa-si demoralizeze rivalii. N-a fost sa fie! Doar 17,17 m! Strangand din dinti, Marian si-a dus crucea pana la capat! Si nu oricum! A sasea saritura i-a adus locul trei, cu 17,40 m. Loc pe podium, premiera in atletismul romanesc! La incheierea concursului, organizatorii au amanat pentru aseara festivitatea de premiere, astfel ca oficialii FRA au fost nevoiti sa-i schimbe din nou biletul de avion atletului pitestean, care ar fi trebuit sa revina in tara ieri, alaturi de Nicoleta Grasu si de antrenoarea Doina Anton. Aceasta din urma a sosit ieri dupa amiaza pe Otopeni si a detaliat "aventura" finlandeza a lui Marian. "A fost foarte frig, piciorul accidentat este vanat. Din pacate, dupa ce ca a sarit accidentat, Marian a avut si ghinionul sa nu beneficieze de nici un pic de vant favorabil, in timp ce rivalii sai s-au bucurat de acest privilegiu", ne-a declarat ieri Doina Anton. Cot la cot cu disputa de la triplusalt, suportand cu stoicism aceiasi stropi reci, vantul perfid, dar si cercul alunecos, discobola Nicoleta Grasu a mai inaintat un loc in ierarhia lumii. Locul sase, anul trecut la JO de la Atena, a cincea pozitie, joi, la Helsinki. Cu 62,05 m reusiti, la limita, pentru accederea printre primele opt, adica la a treia aruncare, Nico n-a mai "inchis soldul"! S-a bucurat sincer pentru prietena ei, nemtoaica Franka Dietzsch, care s-a incununat cu laurii mondiali. Ieri au intrat in calificari Stefan Vasilache - inaltime, care nu a reusit sa treaca nici macar peste stacheta ridicata la 2,15 m, Felicia Tilea- Moldovan, care cu o aruncare a sulitei de 54,68 m s-a clasat pe locul 11 in serie, ratand calificarea in finala, la fel ca si Bogdan Tarus care a depasit toate cele trei incercari, la ultima accidentandu-se.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.