baterie. Daniel Nicola este sanatos si a fost preluat ieri de la bulgari de catre autoritatile romanesti din Mangalia, urmand sa ajunga la Constanta pe mare, cu o vedeta maritima. Directorul general al Autoritatii Navale Romane, Paul Branza, spune
baterie.
Daniel Nicola este sanatos si a fost preluat ieri de la bulgari de catre autoritatile romanesti din Mangalia, urmand sa ajunga la Constanta pe mare, cu o vedeta maritima. Directorul general al Autoritatii Navale Romane, Paul Branza, spune ca Daniel Nicola a fost recuperat din apele teritoriale internationale, in apropierea apelor bulgaresti, de vasul Boris Zhadanovsky, aflat sub pavilion Ucraina. Branza a declarat ca nava il va aduce pe tanar in Portul Mangalia, de unde urma sa fie preluat aseara de o vedeta a politiei de frontiera. Daniel Nicola, aflat la bordul navei, a declarat autoritatilor ca este sanatos.
Pescarul a fost descoperit de vasul ucrainean la 70-80 de mile sud-est de Capul Caliacra. El plutea in deriva cu barca cu care plecase luni la pescuit. Motorul se defectase, iar telefonul mobil pe care il avea asupra sa se descarcase. Tanarul a reusit, insa sa infrunte valurile uriase din timpul urgiei de luni-noapte.
Daniel Nicola a disparut in largul marii in zona localitatii Tuzla, in timpul furtunii puternice de luni dupa-amiaza, in timp ce se afla la pescuit. Mama sa a povestit autoritatilor ca fiul a sunat-o in jurul orei 18.00, i-a spus ca nu se mai poate intoarce la mal din cauza furtunii, apoi telefonul a amutit.
Desi autoritatile romane l-au cautat timp de trei zile cu vedete maritime de frontiera, salupe si un elicopter, nu l-au gasit, operatiunile fiind continuate de autoritatile din Bulgaria, in zona lor de competenta.
Daniel s-a pierdut in larg in timpul unei furtuni teribile, care a inceput in seara de luni si a tinut pana a doua zi dimineata. Atunci mai multe persoane aflate pe mare, cu barci sau hidrobiciclete, au fost luate de valuri si purtate in larg. Echipele de interventie, formate din politisti de frontiera si salvamari, au pornit in cautarea disparutilor, cu salupe, nave si elicoptere si au reusit sa-i aduca pe "rataciti", rand pe rand, la tarm. Daniel Nicola nu era insa de gasit, iar dupa zile intregi in care nu au avut nici o veste despre soarta tanarului constantean, cautatorii aproape ca isi pierdusera speranta de a-l mai gasi in viata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.