meteo din acest an. Ploile au favorizat aparitia si dezvoltarea rapida a bolilor si daunatorilor, iar aplicarea tratamentelor a fost ingreunata. Specialistii prognozeaza in acest an o productie medie de struguri de 2.000 kg/ha, fata de 5 t/ha obtinut
meteo din acest an. Ploile au favorizat aparitia si dezvoltarea rapida a bolilor si daunatorilor, iar aplicarea tratamentelor a fost ingreunata. Specialistii prognozeaza in acest an o productie medie de struguri de 2.000 kg/ha, fata de 5 t/ha obtinute anul trecut.
"Este foarte posibil ca pretul vinului sa creasca cu 20-25%, deoarece multe zone au fost afectate de ploi", a precizat presedintele Domeniilor Tohani, Virgil Mandru.
Situatia este asemanatoare si pentru legume si fructe, multe culturi fiind afectate de boli. "Daca prima recolta de rosii a fost sanatoasa, cea de a doua are mari sanse sa fie afectata de mana si virusi", a spus directorul Unitatii Fitosanitare Cluj, Horea Ghibu, citat de Rompres.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.