Banca de Import-Export a Romaniei Eximbank a refuzat cererea de esalonare a unei parti restante dintr-un credit de 7,5 milioane dolari acordat firmei Upet Targoviste, insa producatorul de echipamente petroliere intentioneaza sa negocieze cu banca pen
Banca de Import-Export a Romaniei Eximbank a refuzat cererea de esalonare a unei parti restante dintr-un credit de 7,5 milioane dolari acordat firmei Upet Targoviste, insa producatorul de echipamente petroliere intentioneaza sa negocieze cu banca pentru obtinerea unei prelungiri.
Potrivit unui raport remis Bursei Electronice Rasdaq, societatea Upet mai are de achitat 5,39 milioane de dolari din creditul initial.
Reprezentantii societatii sustin ca poarta negocieri cu Eximbank pentru reesalonarea restului de plata, bazandu-se pe o serie de contracte de export care urmeaza sa fie achitate de catre beneficiari in lunile urmatoare.
Unul dintre aceste contracte vizeaza livrarea unor instalatii cu o valoare de 2,7 milioane de dolari unei firme din India. Societatea este in faza de finalizare a echipamentelor respective si sustine ca acestea vor fi predate in scurt timp beneficiarului.
Compania va incasa 1,6 milioane de dolari in luna ianuarie a anului viitor, prin derularea contractului.
"Pentru garantarea unei bune derulari a contractului cu partenerul ONGC India, este deschis un acreditiv a carui valoare este de 11,4 milioane de dolari", se mai arata in raport.
De asemenea, reprezentantii Upet mai enumera o serie de contracte ferme semnate cu companii romanesti si straine, conform carora societatea ar urma sa primeasca, pana la sfarsitul acestui an si in cursul anului viitor, plati de aproape 3 milioane de euro.
"Upet va continua negocierile cu Eximbank in vederea obtinerii unei reesalonari a creditului, reesalonare care reprezinta o practica comerciala si bancara uzuala, iar solutionarea favorabila a acestui demers este de natura sa duca la solutionarea problemei lipsei de lichiditati cu care se confrunta societatea", se mai arata in raport.
Reprezentantii firmei mai spun ca, in ultimele discutii purtate, in baza portofoliului de contracte si a programului de incasari prezentat de companie, conducerea bancii finantatoare si-a aratat disponibilitatea pentru solutionarea amiabila a diferendului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.