ce a depus o cerere pentru a fi acceptata la practica. Katia este studenta, dar si-a dorit sa stea pe picioarele ei si sa castige si ceva experienta in domeniul pentru care se pregateste. "Mi-a zis o prietena ca se primesc studenti pentru pract
ce a depus o cerere pentru a fi acceptata la practica.
Katia este studenta, dar si-a dorit sa stea pe picioarele ei si sa castige si ceva experienta in domeniul pentru care se pregateste.
"Mi-a zis o prietena ca se primesc studenti pentru practica la Ministerul Economiei si am depus si eu o cerere. Chiar a doua zi am fost sunata si am inceput munca. Vin in fiecare zi la ora noua si ma ocup de monitorizarea presei. Credeam ca e usor, dar e o munca laborioasa care trebuie facuta cu seriozitate. Selectez articolele cu teme economice si politice si le fac un rezumat", ne-a explicat Katia, cu zambetul pe buze, in ce consta munca sa.
Pentru ca s-a achitat de sarcini in perioada practicii, Iuliana Dumitru, seful Biroului de presa, i-a propus Katiei un post de referent in cadrul Biroului. Mai ales ca materiale intocmite de ea au ajuns chiar si pe masa ministrului seres, care oricum vrea sa aduca mai multi tineri in institutie.
"Cred ca e un inceput bun pentru cariera. Pot sa invat si eu meserie, cum se zice", ne spune Katia, cu un usor accent frantuzesc. Katia a stat in Gabon pana la varsta de 12 ani, despre care spune ca este o tara foarte frumoasa, tipic africana. "sase luni pe an era cald si uscat, dupa care urmau alte sase luni cu ploi. E foarte frumos in Gabon, fata de celelalte tari africane unde sunt conflicte. Acasa cu parintii vorbeam romaneste, insa de la ceilalti am invatat la fel de bine franceza. in Gabon se vorbeste in principal limba franceza, dar si dialecte africane pe care nu am ajuns sa le invat. Am venit in Romania in 1995 si de atunci nu am mai fost in Gabon, tara natala a tatalui meu", ne-a povestit Katia pe scurt viata ei.
Acum este studenta in anul trei la Facultatea de Relatii Publice si de aceea s-a indreptat catre Biroul de relatii cu presa, dorind sa castige experienta. "M-am gandit ca o sa lucrez cu presa, nu ca o sa devin eu insami un subiect de presa", ne-a spus Katia usor stanjenita, la finalul discutiei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.