presedinti de partide, al carei continut nu il comentez acum, dovedeste ca aliatii au decis sa nu provoace alegerile anticipate si sa lase guvernul, in actuala formula sau in alta, sa-si duca la capat mandatul. Perdantul acestei decizii este catego
presedinti de partide, al carei continut nu il comentez acum, dovedeste ca aliatii au decis sa nu provoace alegerile anticipate si sa lase guvernul, in actuala formula sau in alta, sa-si duca la capat mandatul.
Perdantul acestei decizii este categoric Traian Basescu. Astfel, strategia sa politica "dezbina si stapaneste" s-a dovedit ca nu functioneaza intotdeauna. Pana si partidul sau a privit chioras la gestul presedintelui de a-l terfeli pe Tariceanu dupa ce cu doua zile inainte a baut si a dansat cu el pe litoral. Ce-i drept, iti trebuie un caracter de molusca pentru a lua orice forma in functie de scopul urmarit.
Teoretic, Palatul Victoria a repurtat o prima victorie. A dovedit ca poate sa reziste cel putin o data la presiunile si fitilele basesciene. Din nefericire, aceasta nu este decat o prima batalie dintr-un sir lung ce va urma. Ieri dupa-amiaza, in loc sa plece in concediu, Basescu a facut prima declaratie de delimitare totala de Guvern si Coalitie refuzand sa-i primeasca la discutii pana nu ii vor satisface niste dorinte punctuale. A dovedit ca in urma pierderii unei batalii este dispus sa porneasca un razboi personal nu numai cu PSD, dar si cu Aliatii la Putere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.