PSIHOSOCIOLOGUL SERGE MOSCOVICI Putini romani au lasat urme de nesters in istoria stiintei. Nascut in Romania, Serge Moscovici este unul dintre acestia. Autor al unor teorii de larga circulatie in psihosociologia contemporana, dar si a une

PSIHOSOCIOLOGUL SERGE MOSCOVICI

Putini romani au lasat urme de nesters in istoria stiintei. Nascut in Romania, Serge Moscovici este unul dintre acestia.

Autor al unor teorii de larga circulatie in psihosociologia contemporana, dar si a unei tulburatoare marturii biografice, scrisa cu redutabil talent literar, Serge Moscovici pare interlocutorul ideal pentru schimbarile mari din viata semenilor nostri. Acesta a fost motivul datorita caruia am purtat cateva convorbiri pe tema relatiilor dintre barbati si femei.

DRAGOSTEA LA PARIS. Datorita prezentei sale in operelor create de literati si artisti aici, Parisul are reputatia de oras al dragostei. Dar Parisul de azi nu seamana cu ""orasul lupanarelor"", cum il numeste chiar Mihai Eminescu. Am fost intr-o zi in Place Pigalle, ii povesteam psihosociologului. Autocarele pline cu americani stationau pentru ca turistii sa se fotografieze cu locul. Un loc aproape pustiu si... curat. ""La suprafata, observa Serge Moscovici. Dar, de fapt, nu mai exista pacat. Societatea este foarte moralista. Morala insa se face acum prin lege.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.