cu partidul condus de Dan Voiculescu. Liderii PNL, PD, PC, UDMR au semnat miercuri seara, dupa sedinte de consultari maraton, un document ce stabileste schimbarea configuratiei Consiliilor Judetene si revocarea actualilor lideri ai Parlamentului p
cu partidul condus de Dan Voiculescu.
Liderii PNL, PD, PC, UDMR au semnat miercuri seara, dupa sedinte de consultari maraton, un document ce stabileste schimbarea configuratiei Consiliilor Judetene si revocarea actualilor lideri ai Parlamentului pana pe 15 septembrie.
Social-democratii isi apara insa cu dintii presedintii Camerelor. "in mod unitar, PSD va face tot ceea ce este posibil pentru a impiedica demersul de schimbare din functie a lui Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase", avertizeaza purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. El sustine ca decizia coalitiei sfideaza Constitutia si chiar votul electoratului, "care a stabilit structura partidelor in legislativ". Diaconescu califica hotararea adoptata de CNC-ul coalitiei drept "un angajament obtinut printr-un santaj politic".
Pe de alta parte, conservatorii, amenintati miercuri de PNL si PD cu excluderea din Guvern, au anuntat ieri ca sunt de acord cu revocarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului numai daca se va gasi o solutie constitutionala in acest sens. Nuanta noua adusa de conservatori prin purtatorul lor de cuvant Bogdan Ciuca e ca motivele care pot sta la baza revocarii presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor sunt fie incalcarea de catre acestia a Constitutiei, fie "schimbarea vointei politice".
Pe de alta parte, cele patru partide au hotarat sa-i ceara socoteala lui Traian Basescu pentru afirmatiile prin care a atacat Guvernul. Dupa CNC, Tariceanu a insistat pe necesitatea unei intalniri lamuritoare cu presedintele Traian Basescu: "Nu pot sa accept sa planeze suspiciuni de coruptie la adresa Guvernului. Tocmai de aceea am cerut desecretizarea informatiilor primite de la serviciile speciale, pentru a constata daca exista sau nu astfel de situatii", a subliniat Tariceanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.