Operatorul chinez de comert electronic Alibaba.com negociaza cu Yahoo vanzarea a 35 la suta din actiuni, in schimbul sumei de un miliard de dolari si preluarea integrala a operatiunilor din China ale grupului american, a afirmat, ieri, o sursa apropi
Operatorul chinez de comert electronic Alibaba.com negociaza cu Yahoo vanzarea a 35 la suta din actiuni, in schimbul sumei de un miliard de dolari si preluarea integrala a operatiunilor din China ale grupului american, a afirmat, ieri, o sursa apropiata situatiei, relateaza Mediafax. In urma acestei tranzactii va lua fiinta al doilea mare grup de comert electronic din China, dupa Baidu.com, care va ingloba site-urile Alibaba - care gazduiesc tranzactii intre firme si licitatii la care participa consumatori individuali - si motorul de cautare al Yahoo. Prin incheierea acestei intelegeri, Yahoo va renunta la activitatile din China desfasurate pe cont propriu, adoptand o structura asemanatoare celei din Japonia, in care motorul de cautare american detine 33 la suta din actiuni, iar operatorul japonez Softbank controleaza 42 la suta din titluri. In ultimii ani investitiile din China in domeniul Internetului s-au inmultit vertiginos. Astfel, EBay a cumparat EachNet pentru 180 milioane de dolari, InterActiveCorp a platit 168 milioane de dolari pentru 52 la suta din actiunile agentiei virtuale de turism eLong, iar Amazon.com a achizitionat Joyo.com pentru 75 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.