Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a reafirmat, ieri, pentru Mediafax, ca majorarea TVA este cea mai potrivita masura pentru cresterea veniturilor bugetare. Estimarile ministerului de resort arata ca majorarea TVA cu trei puncte, de la 19% la 22%,
Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a reafirmat, ieri, pentru Mediafax, ca majorarea TVA este cea mai potrivita masura pentru cresterea veniturilor bugetare. Estimarile ministerului de resort arata ca majorarea TVA cu trei puncte, de la 19% la 22%, ar aduce un plus la bugetul de stat de aproximativ 35.000 de miliarde lei, echivalentul a unui miliard de euro. Totodata, o TVA mai mare va avea ca rezultat temperarea consumului intern. "Este riscant sa vorbesti de reducerea consumului intr-o tara inca saraca. Cresterea TVA va avea cu siguranta un impact social. Problema este ce vrem, sa luam masuri corecte din punct de vedere economic sau sa primim aplauze de moment", a adaugat ministrul Finantelor. Eventuala majorare a TVA a facut in ultima perioada obiectul mai multor declaratii publice, reactii adverse fiind exprimate atat de oamenii de afaceri, cat si de unii politicieni. Masura este, insa, sustinuta de presedintele Traian Basescu. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.