Trei studenti si un minor au fost filati aproape sase luni de politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Constanta, dupa ce s-a stabilit ca fac parte dintr-o puternica filiera care se ocupa cu falsificarea ca

Trei studenti si un minor au fost filati aproape sase luni de politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Constanta, dupa ce s-a stabilit ca fac parte dintr-o puternica filiera care se ocupa cu falsificarea cardurilor si devalizarea bancomatelor. Abia dupa un flagrant spectaculos tinerii au putut fi pusi sub acuzare si arestati, pentru ilegalitatile pe care le-au comis la Legea 365/2002 privind comertul electronic, riscand pedepse cu inchisoarea intre 3 si 12 ani.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), la sfarsitul lunii iulie a.c., Iulian F., Niculae S., ambii in varsta de 21 de ani, Andrei D., 24 de ani, si Eduard S., 16 ani, elev la liceu, au cazut in plasa oamenilor legii. Ei au fost prinsi in flagrant in timp ce efectuau extrageri de numerar de la un ATM, amplasat in cadrul unei statii de alimentare cu carburanti din Constanta.
La perchezitia corporala efectuata asupra lor s-au gasit noua carduri falsificate, iar in autoturismul marca BMW, apartinand lui Iulian F., cu care acestia se deplasau, au mai fost descoperite alte 18 carduri falsificate.
In baza materialului probator administrat in cauza, impotriva lor, procurorii din cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Constanta i-au retinut pe tineri pentru 24 de ore si i-au audiat in legatura cu activitatile ilegale pe care le desfasurau, sustin surse judiciare.
In timpul cercetarilor a reiesit faptul ca cele 27 de carduri ar fi fost contrafacute cu ajutorul unui aparat tip MSR ce s-ar afla in locuinta lui Eduard S.
Extinzandu-se cercetarile si efectuandu-se perchezitii la domiciliile suspectilor, politistii au avut surpriza sa descopere un adevarat arsenal in materie de electronica.
Echipamente hardware si software de ultima generatie, dar si un aparat tip MSR 206. Intr-adevar, acasa la Eduard, chiar in camera sa, liceanul ascundea 122 de carduri numerotate falsificate.

Aparatura electronica de ultima generatie

Despre toate aceste mijloace de plata electronice contrafacute, politistii spun ca cei patru le-au folosit pentru a realiza extrageri repetate de la bancomatul situat in incinta statiei de carburanti din Constanta. Tot acasa la Eduard au mai fost gasite 3 unitati centrale - PC, un laptop si mai multe CD-uri ce contineau aplicatii software, bunuri achizitionate prin Internet, pe baza de comanda in vederea comiterii faptelor respective. Anchetatorii spun ca cei in cauza se aflau in atentia politistilor din cadrul CZCCOA din luna februarie a acestui an, timp in care s-a lucrat intens pentru punerea la punct a probelor si documentarea intregii lor activitati infractionale.
In urma flagrantului, dupa audierile tinerilor, Tribunalul Constanta a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele celor trei studenti, acuzandu-i de ilegalitati la Legea comertului electronic, fapte pentru care ar putea sa stea dupa gratii intre 3 si 12 ani. Fiind minor, Eduar S. este cercetat in stare de libertate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.