Festivalul International de Film Independent Anonimul se va desfasura, in acest an, intre 1 august si 4 septembrie, la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii, si va cuprinde trei sectiuni: lungmetraj, scurtmetraj si documentar. La sectiunea lungmetraj concur
Festivalul International de Film Independent Anonimul se va desfasura, in acest an, intre 1 august si 4 septembrie, la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii, si va cuprinde trei sectiuni: lungmetraj, scurtmetraj si documentar. La sectiunea lungmetraj concureaza pentru marele trofeu, a carui valoare este de 10.000 USD: "Adam and Paul", regia Lenny Abrahamson (Irlanda), "Dear Wendy", regia Thomas Vinterberg (Danemarca), "El Abrazo Partido", regia Daniel Burman (Argentina), "Harvest Time", regia Marina Razbezhkina (Rusia), ''Turtles on their Backs'', regia Stefano Pasetto (Italia), Tropical Malady, regia Apichatpong Weerasethakul (Thailanda), ''Turtles Can Fly'', regia Bahman Ghobadi (Iran). Programul special al Festivalului mai cuprinde o selectie de documentare avand ca tema atacurile teroriste din ultimii ani: World Trade Center (11 septembrie), Madrid (11 martie), Moscova (teatrul Dubrovka) si Beslan (luarea de ostatici intr-o scoala din oras) si evenimentele sangeroase din zonele de conflict din Orientul Mijlociu. Presedintele juriului la sectiunea lungmetraj este actrita Maia Morgenstern, iar la cea de scurtmetraj Dan Chisu. Valoarea totala a premiilor acordate este de 23.500 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.