DOCUMENTAR 60 de ani de la Razboiul din Pacific In august 1945, lansarea primei bombe atomice a prevestit infrangerea Japoniei si sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial in Pacific. In saptamana ce marcheaza 60 de ani de la acele evenime

DOCUMENTAR

60 de ani de la Razboiul din Pacific

In august 1945, lansarea primei bombe atomice a prevestit infrangerea Japoniei si sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial in Pacific. In saptamana ce marcheaza 60 de ani de la acele evenimente, National Geographic Channel va prezinta o serie de programe comemorative in care vom urmari victoriile japoneze din Pacific si obsesia lui Hitler pentru tehnologia armamentului.
Saptamana VJ (Victoria din Japonia) are premiera duminica, 14 august, de la ora 22:00, si incepe cu documentarul Victorie in Pacific. Acest episod de doua ore analizeaza ultimul an al celui de-al doilea Razboi Mondial in Pacific, inclusiv argumentul utilizarii bombei atomice, folosind amintirile civililor si soldatilor americani si japonezi.
Trupele ambelor parti au luptat fara mila sub comanda: ""Nu luati prizonieri, luptati pana in ultimul moment"". In ultimele luni de razboi, acest juramant a condus la cresterea varsarii de sange si la o pierdere de vieti omenesti fara precedent. Saptamana VJ analizeaza cum au luptat cele doua trupe in ultimele batalii, cum s-au utilizat armele secrete si cum au dus armele atomice la crearea lumii in care traim astazi.
""Victorie in Pacific"" se intituleaza primul episod al documentarului. Acest episod de doua ore analizeaza ultimul an al celui de-al doilea Razboi Mondial in Pacific, inclusiv argumentul utilizarii bombei atomice, folosind amintirile civililor si soldatilor americani si japonezi (printre care chiar si un pilot kamikaze care a supravietuit misiunii lui esuate). ""Victorie in Pacific"" ii prezinta si pe conducatorii importanti ai armatei japoneze de pe vremea acelor grele luni de razboi. Imparatul Hirohito a fost nevoit sa intervina de doua ori pentru a depasi impasurile cabinetului sau de razboi. La 14 august, presedintele Truman a primit un mesaj de la guvernul japonez, pe care l-a considerat drept o capitulare neconditionata. Victorie in Pacific prezinta anul fatal, de la capturarea Insulelor Mariane din Pacific in iulie 1944 de catre americani pana la predarea imparatului Hirohito in august 1945.

EPISOD CU EPISOD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.