Multe dintre companiile elvetiene, care colaboreaza cu agentiile de stat din Romania, se plang de ritmul rapid in care se schimba legislatia romaneasca, precum si de birocratie, apreciaza consilierul comercial al Ambasadei Elvetiene, Dominique Petter
Multe dintre companiile elvetiene, care colaboreaza cu agentiile de stat din Romania, se plang de ritmul rapid in care se schimba legislatia romaneasca, precum si de birocratie, apreciaza consilierul comercial al Ambasadei Elvetiene, Dominique Petter, citat de Rompres. Potrivit statisticilor romanesti, la sfarsitul anului 2004, in Romania erau inregistrate peste 1300 societati mixte romano-elvetiene, cu un capital total investit de peste 290 milioane dolari, pe locul 11 in ierarhia investitiilor directe (trei la suta totalul capitalului direct investit). Dominique Petter a explicat ca ceea ce este incurajator este faptul ca Romania a avut crestere economica constanta in ultimii patru-cinci ani, precum si ratele somajului relativ mici. Acesta a precizat faptul ca investitorii sunt influentati si de evolutiile politice din Romania. El a apreciat ca schimburile comerciale romano-elvetiene vor creste cu circa 30%, in 2005, dupa ce in primele cinci-sase luni ale anului acestea au fost de circa 241,96 milioane euro (377,37 milioane franci elvetieni). Exporturile romanesti spre Elvetia au atins, in perioada ianuarie-iunie 2005, valoarea de 59,79 milioane euro (93,26 milioane franci elvetieni). (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.