Cresterea TVA-ului nu ar trebui sa aiba loc in acest moment, economia nefiind pregatita pentru aceasta masura, a declarat pentru Rompres, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Stefan D. Popa. "Cred ca niste masuri inte
Cresterea TVA-ului nu ar trebui sa aiba loc in acest moment, economia nefiind pregatita pentru aceasta masura, a declarat pentru Rompres, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Stefan D. Popa. "Cred ca niste masuri inteligente si ferme privind reducerea coruptiei la varf, in principal, si incercari eficiente de reducere a pietei negre si a pietei gri vor face ca Ministerul Finantelor Publice sa gaseasca resursele care sa compenseze aceste fonduri ce ar veni din cresterea TVA-ului", a spus presedintele CCIB.
Presedintele apreciaza ca incercarea de crestere a TVA-ului este o compensatie a aplicarii taxei unice pe profit, Ministerul Finantelor Publice trebuind sa adune, in acest moment, alte fonduri la bugetul de stat.
Presedintele CCIB a tinut sa sublinieze si din postura de "om care provine din economia reala", ca nu este momentul maririi TVA-ului. Ca reprezentant al mediului de afaceri, Stefan Popa apreciaza ca se pot gasi solutii eficiente de crestere a unor venituri din zona neagra si gri la bugetul statului. "Nu imi fac iluzii, piata neagra si gri vor exista intotdeauna. Problema este aducerea celor care fac astfel de operatiuni sa constientizeze ca exista parghii de reducere a coruptiei", a spus Popa.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.