Dolarul a ajuns, ieri, la cel mai redus nivel din ultimele doua luni fata de euro si francul elvetian, si s-a depreciat cu 1 la suta in raport cu yenul japonez, in urma deciziei Rezervei federale din Statele Unite de majorare a ratelor dobanzilor, tr
Dolarul a ajuns, ieri, la cel mai redus nivel din ultimele doua luni fata de euro si francul elvetian, si s-a depreciat cu 1 la suta in raport cu yenul japonez, in urma deciziei Rezervei federale din Statele Unite de majorare a ratelor dobanzilor, transmite Mediafax. La ora 11.30 GMT (13.30 ora Romaniei), dolarul era cotat la 1,2379 unitati pentru un euro si la 1,2575 franci elvetieni, dupa ce, initial, a atins pe pietele europene minime de 1,2426 pentru un euro si 1,2519 franci. Moneda americana s-a depreciat la 111 yeni, iar euro a scazut cu mai mult de 0,5 la suta fata de moneda japoneza, la 137,50 yeni. Aprecierea yenului a fost favorizata de interesul investitorilor straini pentru actiunile japoneze, care au fost cotate in cursul tranzactiilor din aceasta dimineata la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, in urma datelor referitoare la imbunatatirea perspectivelor economiei japoneze. Lira sterlina a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci saptamani fata de dolar, dupa ce un raport al Bancii Angliei referitor la inflatia trimestriala a sugerat ca politica de reducere a ratelor dobanzilor va fi mai putin agresiva decat estimau analistii. Banca centrala a Marii Britanii a decis, saptamana trecuta, sa reduca cu 0,25 la suta principala rata a dobanzii, la 4,5 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.