Suma de 32 milioane lei (RON) va reprezenta cheltuielile pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea in spatii specializate a cantitatii de 1.500.000 tone grau din recolta anului 2005 si va fi asigurata din bugetul Ministerului Agriculturii, Padur
Suma de 32 milioane lei (RON) va reprezenta cheltuielile pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea in spatii specializate a cantitatii de 1.500.000 tone grau din recolta anului 2005 si va fi asigurata din bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
Din bugetul aprobat pe acest an al MAPDR vor fi alocate 10 milioane lei, restul sumei urmand sa fie alocat din bugetul pe 2006. Perioada de depozitare este de maximum 6 luni, dar nu mai tarziu de data de 31 ianuarie 2006 inclusiv. De acoperirea partiala a cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea graului beneficiaza producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, organizati conform legislatiei in vigoare, inregistrati in evidentele agricole, care detin si/sau exploateaza terenuri agricole, repartizarea pe judete a cantitatii de grau pentru care se aplica prevederile hotararii urmand sa fie facuta prin ordin al ministrului Agriculturii. Tariful negociat nu va depasi echivalentul in lei a 2,5 euro/tona, inclusiv TVA, pentru prima luna, care include cheltuielile pentru receptionare, depozitare si pastrare, iar pentru lunile urmatoare nu va depasi echivalentul in lei a 1,25 euro/tona, inclusiv TVA, reprezentand cheltuieli pentru depozitare si pastrare. Decontarea cheltuielilor se face pe baza deconturilor justificative intocmite lunar, pentru prima luna aceasta acoperind tariful integral negociat pentru receptionare, depozitare si pastrare, iar pentru lunile a doua si a treia tariful integral negociat pentru depozitare si pastrare. Pentru luna a patra se va deconta 60 la suta din tariful negociat pentru depozitare si pastrare, pentru luna a cincea 40 la suta din tarif si pentru luna a sasea 20 la suta din tarif.
Diferenta dintre tariful negociat si suma platita de la bugetul de stat, in lunile a patra, a cincea si a sasea de depozitare si pastrare, va fi suportata de proprietarii cantitatilor de grau depozitate. Unitatile de depozitare au obligatia sa incheie contracte de prestari de servicii cu beneficiarii sprijinului financiar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.