München: Kitul John Cooper Works, care poate transforma MINI Cooper S intr-o adevarata masina de curse, poate fi comandat ca echipament optional, direct din fabrica.
Pe langa cresterea de putere pana la 154 KW / 210 CP, a crescut si cuplul l

München: Kitul John Cooper Works, care poate transforma MINI Cooper S intr-o adevarata masina de curse, poate fi comandat ca echipament optional, direct din fabrica.
Pe langa cresterea de putere pana la 154 KW / 210 CP, a crescut si cuplul la 245 Nm / 4.500 rpm. Pachetul include si frane de inalta performanta, o acustica deosebita, diferential autoblocant pentru o mai buna tractiune, roti sic si un chef nebun pentru condus.
Pentru mai mult de patru decenii, numele John Cooper a fost sinonim cu performantele sportive ale marcii MINI. Ca parteneri traditionali MINI, John Cooper Works au creat un kit tuning pentru modelele MINI Cooper S si MINI Cooper Cabrio si astfel agilul automobil cu patru locuri poate atinge performante uimitoare.
Mike Cooper este fiul legendarului pilot de curse John Cooper si proprietar al firmei John Cooper Works din Sussex, din nordul Angliei. Remarcabil este faptul ca acum kitul de tuning este disponibil optional de pe linia de productie.
Mike Cooper a declarat: "Aceasta este o dovada de implicare si demonstreaza cat de stransa si de succes este colaborarea noastra cu MINI. In concluzie, eu cred ca in viitor vom avea parte de o colaborare la fel de benefica si vom putea oferi clientilor nostri multe oferte atractive si produse de inalta performanta".
Mike Cooper a fost implicat in lansarea acestor noi masini la Oxford. Impreuna cu dr. Heiss, directorul fabricii din Oxford, si supraveghind personal instalarea primelor echipamente de tuning de pe linia de asamblare, Cooper a comentat: "Am fost foarte incantat de echipa din Oxford. Calmul si profesionalismul angajatilor au fost peste asteptari, iar standardul de competenta este cu adevarat impresionant. Acum sunt convins ca echipamentele de tuning sunt in maini bune la Oxford".
Pana acum, kiturile de tuning au fost disponibile ca un accesoriu care se putea instala ulterior cumpararii masinii. Oricum, de acum inainte clientii cu preferinte sportive pot comanda noul model MINI Cooper S cu cutie de viteze manuala si echipamentul optional JCW din fabrica. Livrarea primelor masini echipate cu acest kit va incepe in octombrie 2005.

Masina sport pur-sange cu dimensiuni compacte

Multumita selectiei "ingredientelor" acestui kit, MINI Cooper S poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde, modelul Cabrio in 6,8 secunde. Cei care doresc sa atinga viteze mari, pot accelera pana la 230 km/h, iar Cabrio atinge 223 km/h. Consumul de combustibil este de 8,6 litri la 100 de km, iar pentru modelul Cabrio 8,8 litri/100 de km.

Siguranta primeaza

Cu un sistem de franare adecvat puterii masinii, la fel de important ca performantele si sportivitatea, John Cooper Works au pus la dispozitie o masina cu o eficacitate sporita a franarii, in orice conditii de solicitare. Pentru aceasta au fost montate discuri de franare mai mari si placute de frana speciale. Jantele de 16", ca si cele de 17" oferite optional, asigura o ventilatie optima a franelor.
Pachetul include un diferential autoblocant, care optimizeaza tractiunea si asigura o manevrabilitate sporita chiar si in situatii-limita.

Mai multa putere si performanta pentru MINI Cooper S

Piesa de baza a echipamentului de tuning pentru modelul MINI Cooper S este un nou compresor, care inlocuieste versiunea standard si permite o crestere a vitezei maxime.
Montarea kitului presupune o vasta serie de modificari a intregului motor care echipeaza MINI Cooper S, aceasta fiind singura posibilitate de integrare perfecta a kitului, pentru atingerea performantelor dorite. De exemplu, filtrul de aer are o fanta de aspirare suplimentara, care se deschide la 4.500 rpm, asigurand astfel cantitatea de aer necesara functionarii eficiente a compresorului.
O veste buna pentru fanii MINI: aceasta fanta de aer asigura in acelasi timp si un sunet deosebit.
Pe de alta parte, o crestere a presiunii asigurata de supraalimentare necesita modificari ale chiulasei.
Noile bujii de inalta performanta, injectoarele modificate si un sistem de management electronic al motorului faciliteaza consumul optim si eficient de combustibil. Consumul este de 8,6 litri/100 km si Cabrio 8,8 litri/100 km intr-un ciclu ECE, emisiile corespunzand standardelor EURO 4.
Datorita optimizarii sistemului de evacuare, a fost modificat si spoilerul spate pentru a corespunde noilor tevi de esapament. Sunetul produs de acestea exprima genele sportive ale modelului. Modificarile motorului sunt completate de capacul de motor inscriptionat John Cooper Works.

John Cooper Works devine un partener in cadrul retelei de productie

Motoarele, suspensia si sistemul de rulare si suspensii, precum si alte echipamente, conform specificatiilor clientilor, sunt montate la fabrica din Oxford. Echipamentele din kitul tuning, inclusiv sistemul de evacuare si franele, sunt montate sub supravegherea reprezentantilor John Cooper Works pe linia de asamblare MINI din cadrul fabricii din Oxford.
Cei care si-au cumparat deja un MINI Cooper S si doresc sa comande un kit John Cooper Works, pot beneficia de un astfel de kit. Componentele, performanta si placerea de a conduce sunt exact la fel. Doar anumite elemente aditionale ale acestui kit (franele, autoblocantul, rotile) trebuie comandate separat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.