"Protectori"- asa ii numesc pe acesti mafioti copiii care ajung sa traiasca din cersit, prostitutie sau din furat pe strazile tarilor straine. Ei au fost ademeniti de acestia si mintiti ca vor fi ajutati sa isi gaseasca o munca cinstita si bine plati
"Protectori"- asa ii numesc pe acesti mafioti copiii care ajung sa traiasca din cersit, prostitutie sau din furat pe strazile tarilor straine. Ei au fost ademeniti de acestia si mintiti ca vor fi ajutati sa isi gaseasca o munca cinstita si bine platita. Provin in general din familii dezorganizate, din paturi sociale sarace, copii care au abandonat scoala. Metodele prin care sunt ademeniti si transportati peste granite acesti copii minori sunt variate, dar cea mai des intalnita metoda e pur si simplu abordarea directa, prin oferirea unor sume de bani si prin multe promisiuni pentru o viata mai buna. Acesti raufacatori isi aleg viitoarele victime dupa o panda ce poate dura si saptamani intregi. Cei mai multi sunt luati direct din curtea scolilor sau din jurul blocului unde locuiesc.
Petrec cu ei zile intregi, prin baruri, frecventeaza localuri luxoase si le povestesc cum au ajuns ei sa aiba asa de multi bani, cum au muncit in strainatate si ca pot sa le aranjeze si lor un loc de munca legal si bine platit. Apoi le promit ca ii ajuta cu bani sa-si faca pasaportul si ajung cu indrazneala pana acolo incat merg chiar sa discute cu parintii copiilor, dandu-se drept reprezentanti ai unor firme ce se ocupa cu fortele de munca in strainatate. Au carti de vizita, sunt imbracati bine, au bani si masini luxoase.
"Protectorii" ii fac pasaport minorului in numai cateva zile, gratie relatiilor pe care le au, ii dau si bani de drum si ii urca in primul autocar cu destinatia dorita. Ajunsi pe meleagurile tarilor straine, acestia sunt asteptati de alti romani din reteaua mafiota care, dupa o prima bataie crunta, le iau pasaportul si ii obliga sa "munceasca" pentru ei. Adica sa se prostitueze sau sa fure. Periodic, ei trimit ceva bani parintilor si scrisori false de la copiii lor, pentru ca acestia sa nu intre in panica si sa alerteze autoritatile romane.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.