Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a declarat ca nu ar ezita sa demisioneze daca seful Executivului, premierul Tariceanu, i-ar cere acest lucru, dar ca va continua sa critice masurile pe care le va considera nereformiste, asa cum s-a intamplat si i

Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a declarat ca nu ar ezita sa demisioneze daca seful Executivului, premierul Tariceanu, i-ar cere acest lucru, dar ca va continua sa critice masurile pe care le va considera nereformiste, asa cum s-a intamplat si in cazul ordonantei referitoare la tractoare, publicata recent in Monitorul Oficial, fara semnatura sa. "Voi semnala intotdeauna atunci cand nu sunt de acord cu o masura, ii voi spune acest lucru premierului", a declarat ministrul Finantelor Publice, citat de Radio France Internationale.
"Eu nu am fost de acord cu aceasta masura si, pana la sfarsit, nu am semnat-o", a mai aratat ministrul, care nu a excelat pana in prezent la capitolele curaj sau initiativa. Cat despre faptul ca ordonanta a fost semnata impotriva vointei sale, Popescu a precizat ca nu vrea decat sa fie consecvent cu propria pozitie initiala.

La majorarea TVA, se mai gandeste

Popescu ne-a declarat recent ca n-a luat inca o decizie in ceea ce priveste majorarea TVA la 22%, la 1 ianuarie. In fapt, in afara de momentul in care a lansat aceasta idee, ministrul Finantelor a subliniat de fiecare data ca este vorba despre o cifra indicativa si nu de o hotarare. Ministrul a mai semnalat ca in cursul acestei luni va fi definitivata strategia fiscala pe urmatorii doi ani, o chestiune ceruta insistent de mediul de afaceri.

Impozitul pe proprietati va intra la 1 ianuarie, o data cu Codul fiscal

Referitor la impozitarea diferentiata a caselor si masinilor de lux, Popescu a aratat ca ridicarea nivelului acestor impozite "nu face decat sa aduca nivelul acestor impozite la o suma mai rezonabila, care oricum nu va insemna un efort prea mare pentru posesorii unor astfel de masini. In ceea ce priveste impozitul pe proprietati, pe case, principiul de la care am plecat a fost acela ca cei care au case cu suprafete mai mari este normal sa plateasca si un impozit mai mare". Ministrul a mai precizat si ca exista o diferenta intre impozitul pe care il platesc cei din zonele urbane si cei din zonele rurale, precum si ca masura acestor impozite ar urma sa intre in vigoare o data cu celelalte modificari ale Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2006, daca vor fi aprobate de Guvern si Parlament.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.