Compania IBM a anuntat recent ca a fost pozitionat din nou ca furnizorul numarul unu pe piata globala a platformelor software pentru dezvoltarea aplicatiilor, ca urmare a veniturilor obtinute in 2004, conform studiilor IDC "Software-ul pentru dezvolt
Compania IBM a anuntat recent ca a fost pozitionat din nou ca furnizorul numarul unu pe piata globala a platformelor software pentru dezvoltarea aplicatiilor, ca urmare a veniturilor obtinute in 2004, conform studiilor IDC "Software-ul pentru dezvoltarea aplicatiilor la nivel global pe anul 2004'' si ''Cote de piata ale furnizorilor in functie de mediul de operare", publicate in iulie 2005.
Piata de platforme software pentru dezvoltarea aplicatiilor, analizata de IDC, include platforme software pentru servere de integrare, aplicatii, web, tranzactionale, precum si platforme software de mesagerie. Conform IDC, compania IBM, cu 37 de procente, a avut cea mai mare cota de piata pe baza licentelor software si a veniturilor incluzand mentenanta pentru software-ul de dezvoltare a aplicatiilor pe toate platformele. In 2004, veniturile globale din software-ul de dezvoltare a aplicatiilor ale tuturor vanzatorilor au fost de 6,9 miliarde de dolari. Pe langa acestea, IBM a mai castigat 18 procente si si-a mentinut pozita de lider cu 19 procente din piata, pentru veniturile din software-ul de dezvoltare al aplicatiilor pe platforma Windows, conform IDC. "Pozitionarea IBM pe primul loc in clasamentul furnizorilor de platforme software pentru dezvoltarea aplicatiilor este o dovada a expertizei din domeniul tehnologiei informatiei si a inovatiei pe care IBM s-a angajat sa le ofere clientilor sai", a declarat Robert LeBlanc, Manager General, WebSphere, IBM Software Group.
"Deoarece din ce in ce mai multe organizatii de toate dimensiunile utilizeaza puterea Arhitecturilor Orientate catre Servicii - Service Oriented Architectures (SOA) pentru a crea afaceri on demand, IBM va continua sa sprijine eforturile acestora".
Raportul IDC despre piata globala a software-ului pentru dezvoltarea aplicatiilor este realizat pornind de la baza de date IDC Software Market Forecaster (SMF) din 2005, care acopera peste 85 de piete functionale de software din intreaga lume prin multiple medii operationale si dimensiuni geografice. Printre produsele software IBM incluse pe piata software-ului pentru dezvoltarea de aplicatii se numara WebSphere Application Server si adaptoarele asociate, software-ul de integrare WebSphere, platforme software de mesagerie WebSphere MQ, CICS tranzaction server middleware si produsele software IBM asociate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.