Autoritatea Palestiniana spera ca retragerea israeliana din Fasia Gaza sa aiba ca efect un boom al investitiilor, a declarat ministrul Economiei, Mazen Sonnoqrot, potrivit Mediafax. Un numar de firme din Statele Unite, Europa, Canada si Turcia au abo
Autoritatea Palestiniana spera ca retragerea israeliana din Fasia Gaza sa aiba ca efect un boom al investitiilor, a declarat ministrul Economiei, Mazen Sonnoqrot, potrivit Mediafax. Un numar de firme din Statele Unite, Europa, Canada si Turcia au abordat deja Autoritatea Palestiniana, in vederea unor investitii, dupa ce retragerea prevazuta sa inceapa la 17 august va fi incheiata, a spus Sonnoqrot. "Aceste companii straine, pe langa investitorii palestinieni din Diaspora, ne-au spus ca sunt pregatite sa investeasca in diferite sectoare din Gaza", a declarat Sonnoqrot, fara sa dea exemple concrete. El a mai spus ca Autoritatea Palestiniana spera ca astfel de investitii sa genereze 1,5 - 2 miliarde de dolari anual, in primii trei ani dupa retragerea israeliana. De asemenea, potrivit lui Sonnoqrot, Autoritatea este pregatita sa acorde drepturi depline de proprietate firmelor straine si sa reduca deficitele prin atragerea de investitii internationale. In cadrul reformelor economice, Autoritatea Palestiniana intentioneaza sa privatizeze toate intreprinderile de stat, cum ar fi aeroportul din Gaza sau companiile nationale din domeniul cimentului si al petrolului, si asteapta oferte straine pentru acestea. "Sper ca acest program sa fie lansat la inceputul anului 2006", a spus Sonnoqrot.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.