CFR Cluj n-a reusit ieri decat un egal, scor 1-1 (0-1), cu RC Lens, in prima mansa a uneia dintre cele trei finale ale Cupei UEFA-Intertoto, dar pastreaza in continuare sanse pentru returul programat pe 23 august in Franta. Cum ardelenii au reusit me
CFR Cluj n-a reusit ieri decat un egal, scor 1-1 (0-1), cu RC Lens, in prima mansa a uneia dintre cele trei finale ale Cupei UEFA-Intertoto, dar pastreaza in continuare sanse pentru returul programat pe 23 august in Franta. Cum ardelenii au reusit meciuri excelente in deplasare (in sferturile de finala, cu o alta echipa franceza, AS St. Etienne, s-a calificat dupa 1-1 acasa, reusind un 2-2 in deplasare!), este de asteptat ca trupa lui Dorinel Munteanu sa incerce sa dea lovitura pe "Stade Bollaert". In ceea ce priveste meciul de aseara, disputat pe stadionul din cartierul Gruia, trebuie mentionat ca ardelenii au fost privati de un penalty, la o faza petrecuta in minutul 43, cand Ad. Anca a fost agatat clar, cu mana, in careu, de portarul advers, dupa ce reusise driblingul! Pana atunci, clujenii au avut un start fantastic, cu patru ocazii de gol, ratate pe rand de Tilinca, Jula, Fl. Dan si Oncica. In schimb, Lens, la prima actiune mai legata, a obtinut o lovitura libera, transformata impecabil de Lachor. Golul primit nu i-a descumpanit pe clujeni, care au continuat sa atace, sprijiniti de public. CFR a reusit egalarea dupa pauza, prin noul intrat Turcu, acesta marcand tot din lovitura libera, exact din aceeasi pozitie din care au inscris si oaspetii. De aici incolo, s-a jucat pe contre, Turcas avand o parada de senzatie la lovitura de cap a lui Lachor. Pe final, Leroy a primit cartonasul rosu, dupa ce l-a lovit pe Miclaus, urmand a fi suspendat pentru retur (Lens ii va recupera insa pe A. Diarra si B. Assou-Ekotto). "Este un rezultat care ne mentine in lupta pentru castigarea finalei si pentru accederea in primul tur al Cupei UEFA. Am facut un joc bun, dar am primit un gol dintr-o lovitura libera contrar cursului jocului. Apoi, ni s-a refuzat un penalty. Ma bucur insa ca am ramas in joc, ca am egalat si ca am aratat ca avem potential pentru meciul retur. Vom merge la Lens sa facem acelasi lucru ca la St. Etienne: sa atacam, sa marcam si, de ce nu, sa castigam", a declarat la final antrenorul-jucator al lui CFR Cluj, Dorinel Munteanu. (MIG)
CFR CLUJ - RC LENS 1-1 (0-1)
Au marcat: Cr. Turcu (57) / LACHOR (24).
Stadion: "Gruia"; spectatori: 8000.
CFR CLUJ: Turcas - Panin, Jula, L. Balint, Miclaus - Fl. Dan (64 Coroian), Minteuan, D. Munteanu, Oncica (53 Cr. Turcu) - Tilinca (87 Bruncevic), Ad. Anca. Antrenor: D. Munteanu.
RC LENS: Itandje - Coulibaly, Hilton, Gillet - Demont, Barul, Keita, Lachor - Carriere (74 Jemaa) - Cousin, Thomert (65 Leroy). Antrenor: Fr. Gillot.
Cartonase galbene: Balint, Anca / Coulibaly.
Cartonas rosu: Leroy (87).
Au arbitrat: G. Gilewski - S. Stempniewski, M. Wierzbowski (toti din Polonia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.