Inspectiile fiscale efectuate in primele sase luni au atras la bugetul general venituri suplimentare de 1,2 miliarde de lei (12.204,2 miliarde de lei vechi).
"Pe surse de constituire, structura veniturilor suplimentare atrase la buget releva c

Inspectiile fiscale efectuate in primele sase luni au atras la bugetul general venituri suplimentare de 1,2 miliarde de lei (12.204,2 miliarde de lei vechi).
"Pe surse de constituire, structura veniturilor suplimentare atrase la buget releva ca impozitele, taxele si contributiile detin o pondere de 57,4% din totalul veniturilor, respectiv 700,99 milioane lei (7.009,9 miliarde lei vechi), urmate de dobanzile si penalitatile de intarziere cu o valoare de 458,2 milioane de lei (4.589,2 miliarde lei), respectiv 37,6%, precum si amenzile contraventionale si confiscarile de bunuri insumand 60,5 milioane de lei (605,1 miliarde lei vechi)", a declarat intr-un comunicat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu.

Cele mai multe si mai pagubitoare ilegalitati, in comert

Reprezentantul ANAF a afirmat ca principalele deficiente care au condus la diminuarea obligatiilor fiscale si a intocmirii de sesizari sau plangeri penale au fost sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, ascunderea obiectului si a sursei impozabile sau inregistrarea in evidente contabile de cheltuieli fictive, fara a avea la baza documente justificative. "Au mai fost intalnite cazuri de distrugere a actelor contabile, de intocmire incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile sau neconducerea evidentelor contabile in scopul vadit de a cauza prejudicii bugetului sau chiar de desfasurare de acte de comert fara ca acestea sa fie in obiectul de activitate", a precizat Bodu.
Conform ANAF, practicile ilegale cele mai frecvente si mai pagubitoare sunt in comertul cu amanuntul si en gros, sector urmat indeaproape de domeniul prestarilor de servicii, comertul cu produse petroliere si gestionarea si valorificarea deseurilor industriale reciclabile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.