om de afaceri si un reprezentant al unui trust de tigari. in cadrul emisiunii "Sfertul academic", difuzata de Radio Romania Actualitati, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut declaratii incendiare la adresa premierului Calin Popescu Tarice
om de afaceri si un reprezentant al unui trust de tigari.
in cadrul emisiunii "Sfertul academic", difuzata de Radio Romania Actualitati, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut declaratii incendiare la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu. "Cred ca este timpul sa iesim din minciuna. Primul-ministru a primit 21 de documente de la SRI, iar eu am solicitat SRI sa-mi puna si mie la dispozitie aceleasi documente", a spus Basescu referindu-se la razboiul comunicatelor care ar fi trebuit sa clarifice daca Guvernul ia decizii la presiunile unor oameni de afaceri. "Sunt documente importante care nu pot fi facute publice. Dar daca e nevoie voi cere declasificarea lor. (...) As vrea sa intelegeti ca nu am o obsesie cu anticipatele, ci doar bunul-simt politic imi spune ca ar fi fost momentul sa le facem, desi pe fiecare zi care trece se departeaza aceasta realitate, aceasta nevoie politica. Se merge pe anticipate si se emite legislatie in pregatirea anticipatelor, ordonante de urgenta, hotarari de guvern, totul se pregateste, deci premierul mergea pe decizia pe care el a propus-o Aliantei, si dintr-o data se schimba decizia fara sa se mai parcurga drumul democratic al deciziei politice in consultare cu cele doua partide, intr-o explicatie eventual. (...) Decizia s-a luat din pacate in afara structurilor partidului si a fost data Aliantei ca o pastila si eu stiu, repet, din nou nu va exista nici o nota a SRI, dar lumea e mica si eu ma invart in aceasta lume, stiu despre intalnirea premergatoare anularii cu un important om de afaceri, cu un foarte important ziarist, care are si el afaceri legate de omul de afaceri si cu un foarte important reprezentant al unui trust de tigari, care a avut loc la doua zile dupa intalnirea dintre ziarist si omul de afaceri. Acolo s-au schimbat deciziile. Or, schimbarea deciziei politice in alte structuri decat in structurile politice nu are nimic comun cu democratia si, mai mult decat atat, desi respectivul ziarist vorbeste ca in toate tarile sunt grupuri de interese care influenteaza decizia politica, raspunsul meu la campania pe care o duce este unul singur: da, dar grupurile mafiote nu".
Presedintele a mai acuzat voalat Guvernul ca se lasa influentat si de grupurile de presiune in domeniul sanatatii si cel energetic: "Am venit la putere, am vazut ca e placut chiar cand esti la putere sa fie un sistem, asa, cu datorii tot timpul, cu bani care nu stim unde se duc, cu medicamente mult mai scumpe, cu lucrurile neclare din punct de vedere al listelor de asistenta, cu un sistem nereglementat solid, ne-a placut si am zis - "e bine si asa". (...) Nu voi face nominalizari pentru ca nu am dreptul sa o fac ca presedinte".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.