Productia Santierului naval "Severnav" din Drobeta-Turnu Severin destinata exportului a fost grav afectata de deprecierea monedei euro, vanzarile de nave fiind stabilite in aceasta moneda. Conform unor calcule, la fiecare dintre cele sapte nave execu
Productia Santierului naval "Severnav" din Drobeta-Turnu Severin destinata exportului a fost grav afectata de deprecierea monedei euro, vanzarile de nave fiind stabilite in aceasta moneda. Conform unor calcule, la fiecare dintre cele sapte nave executate s-au pierdut circa 20 de miliarde de lei, mai mult de un sfert din valoarea pretului cu care au fost livrate fiecare.
"Contractele au fost incheiate la un nivel de 42.000 lei/1 euro. Acesta din urma a scazut atat de mult, incat ne pune intr-o situatie destul de dificila. Noi achizitionam materiile prime din tara, in lei, de asemenea si serviciile. Pierderile foarte mari au blocat si programul investitional", a declarat, ieri, pentru Rompres, directorul comercial al "Severnav", Valentin Popa. Daca euro nu-si va reveni, pana la sfarsitul anului navalistii severineni vor inregistra o pierdere de circa 250 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.