Societatea Academica Romana (SAR) propune impozitarea proprietatilor imobiliare in functie de valoarea de piata a constructiei sau terenului, potrivit BBC.
Directorul executiv SAR, Sorin Ionita, propune ca unica solutie corecta pentru impozitu
Societatea Academica Romana (SAR) propune impozitarea proprietatilor imobiliare in functie de valoarea de piata a constructiei sau terenului, potrivit BBC.
Directorul executiv SAR, Sorin Ionita, propune ca unica solutie corecta pentru impozitul pe bunurile imobile, calculul in functie de pretul de piata al acestora, la care se adauga o cota unica de impozit, indiferent de valoare. Pentru punerea in practica a unui asemenea sistem, Ionita arata ca "trebuie sa ai un sistem de evaluare si inregistrare la valoarea pietei, un sistem de inspectori. Asta trebuie sa inceapa in municipii mari, acolo unde exista capacitatea administrativa".
De asemenea, precizeaza el, autoritatile locale ar putea sa evalueze proprietatile dupa modelul folosit de notarii publici, calculand comisionul care le revine pornind de la valoarea reala de pe piata a locuintei sau terenului. Solutia pe care o ofera directorul SAR vine pentru a rezolva problema impozitarii celor cu proprietati peste medie, despre care ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a aratat ca platesc impozite prea mici fata de valoarea averii lor. De aceea, ministrul Ionut Popescu propune ca cei care au case mai mari sa plateasca un procent mai mare de impozit.
Potrivit ministrului Finantelor, si cei care au masini cu motorizari de peste 2.000 de centimetri cubi vor plati impozite mai mari, acestea fiind considerate a fi produse de lux.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.