Libertatea: Acum 15 ani ati jucat pentru Lens...
Victor Piturca: Au trecut o groaza de ani, dar mi-aduc aminte ca am evoluat, impreuna cu Tudorel Stoica, la Lens, in liga secunda din Franta. Aveam ca obiectiv promovarea, iar conducerea

Libertatea: Acum 15 ani ati jucat pentru Lens...
Victor Piturca: Au trecut o groaza de ani, dar mi-aduc aminte ca am evoluat, impreuna cu Tudorel Stoica, la Lens, in liga secunda din Franta. Aveam ca obiectiv promovarea, iar conducerea francezilor a adus multi fotbalisti valorosi. Cu actualul antrenor al lui Lens, Francis Gillot, am fost chiar coechipier. Mai era si Roger Boli, un adevarat golgeter. Pana la urma s-a sfarsit rau, am terminat pe locul opt. Lens avea un lot foarte bun, dar noi ne-am strans in pripa, intr-o vara, nu ne cunosteam, nu exista omogenitate.
Ce amintiri mai pastrati din acele vremuri?
Tin minte ca Lens avea niste suporteri fanatici, te sufocau pur si simplu. Clujenii vor vedea asta pe pielea lor. Este un oras minier cu foarte multi polonezi, dar nu se cunostea ca exista industrie, nu vedeai nici macar un firicel de fum, atat de curat si de organizat era totul. Eu am dat vreo patru goluri, dar nu jucam atacant, ci undeva in spatele varfurilor. Eram un fel de play-maker, un coordonator de joc.
Ce diferente sunt intre Lens din anii '90 si echipa de acum?
Este greu sa faci o astfel de comparatie. in prezent, Lens este o echipa puternica, a castigat campionatul, recent a invins cu 2-0 pe Marseille. Este pe val, cum s-ar spune. A facut si multe transferuri in vara, asa ca in partida cu CFR Cluj are, fara indoiala, prima sansa. Nu poti pune in balanta o echipa puternica din Franta cu una modesta din Romania. Cu toate acestea, CFR a demonstrat ca este capabila sa castige in fata unor formatii titrate, cum au fost Athletic Bilbao si Saint Etienne, care a jucat cu titularii. Sunt convins ca CFR Cluj nu ne va face de ras.
Convocati vreun fotbalist de la Cluj pentru partida cu Andorra?
Astept sa vad finala din Intertoto si apoi voi decide ce jucator voi convoca de la Cluj.

A incheiat sezonul pe locul 8

In anul 1989, Lens, la acea vreme o divizionara secunda fara pretentii, a facut o campanie de achizitii fara precedent: Roger Boli, golgeterul primei divizii cu Lille, in anul precedent, dar si doi romani - Victor Piturca (33 de ani) si Tudorel Stoica. Cei doi fusesera finalisti in CCE cu Steaua (0-4 cu AC Milan). Cu toate ca se viza promovarea, "ros-galbenii" au avut un start de sezon vecin cu dezastrul, iar dupa 13 etape antrenorul Philippe Redon a fost demis. inlocuitorul sau, Marcel Husson, a pus echipa pe picioare, insa totul era deja compromis: Lens a terminat pe locul opt, cu 13 victorii, tot atatea infrangeri si patru remize.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.