Piata petrolului a inceput aceasta saptamana printr-un nou record, cursul barilului de petrol brut situandu-se, ieri dimineata, la 62,47 de dolari la Bursele americane. Ca si saptamana trecuta, si de aceasta data principalul factor care a determinat
Piata petrolului a inceput aceasta saptamana printr-un nou record, cursul barilului de petrol brut situandu-se, ieri dimineata, la 62,47 de dolari la Bursele americane. Ca si saptamana trecuta, si de aceasta data principalul factor care a determinat saltul pretului la petrol a fost teama de insuficienta a rafinariilor si, in special, anuntul amanarii datei de redeschidere a uneia dintre cele mai mari rafinarii americane, ExxonMobil, din Illinois, a carei capacitate ajunge la 245 de mii de barili pe zi. Pe piata asiatica, situatia a fost mult mai grava, cursul ajungand la nivelul de 62,69 de dolari barilul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.