O operatiune spectaculoasa a agentilor antitero din cadrul politiei italiene, in zona Siciliei, a dus la capturarea a patru romance, suspectate ca ar fi administrat ilegal calmante mai multor batrani. Cele in cauza au fost arestate si urmeaza sa fie

O operatiune spectaculoasa a agentilor antitero din cadrul politiei italiene, in zona Siciliei, a dus la capturarea a patru romance, suspectate ca ar fi administrat ilegal calmante mai multor batrani. Cele in cauza au fost arestate si urmeaza sa fie expulzate, avand interdictie timp de 5 ani de a mai calca in "Cizma". Dupa o serie de interceptari telefonice si de supravegheri, trupele de la Directia Generala pentru Operatiuni Speciale (DIGOS) au reusit sa le prinda pe romancele care au pus in pericol viata batranilor. Deocamdata se fac verificari privind substantele care, se pare, ar proveni din Romania.
Agentii Directiei Generale pentru Operatiuni Speciale (DIGOS) din cadrul politiei italiene au arestat mai multe imigrante de origine romana, care lucrau ca infirmiere in aziluri din Calascibetta, unde administrau ilegal calmante batranilor, relateaza site-ul viviEnna.it. Timp de mai multa vreme, agentii DIGOS au efectuat numeroase interceptari telefonice si supravegheri pentru a stabili cu exactitate implicarea femeilor in aceasta ilegalitate. Cand au detinut informatii certe ca batranii din mai multe aziluri erau "anesteziati" pentru ca infirmierele sa poata pleca din centrele respective, fortele antitero au trecut la actiune.
Primul pas facut s-a materializat in patru descinderi in tot atatea aziluri pentru batrani din Calascibetta. Oamenii legii au descoperit aici medicamente cu efect calmant si somnifere produse in Romania, care le erau administrate batranilor seara, cand infirmierele voiau sa paraseasca temporar centrul si sa plece in oras. Potrivit anchetei publicate de site-ul viviEnna.it, substantele erau de productie romaneasca. Desi, initial, politistii banuiau doar doua femei de implicare in acest caz, ambele fiind romance, se pare ca acestea au avut si alti complici. Cercetarile ulterioare au demonstrat insa ca doar una dintre ele avea legatura directa cu aceasta afacere, in casa femeii, care, de altfel, a fost arestata, fiind gasite aceleasi medicamente ca si la azil.

Periculoase, la fel ca teroristii

Dupa investigatiile efectuate de agentii DIGOS, coordonati de seful lor, Giovanni Cuciti, este posibil ca patru persoane sa fi pus la punct aceasta ilegalitate, motiv pentru care risca sa fie expulzate in tara de origine. Despre Colica Pavel, o femeie in varsta de 50 de ani, aflata, in prezent, in inchisoare, se spune cert ca a participat direct la administrarea medicamentelor. Ea are legatura cu o retea din care face parte Salvatore di Venti si sotia sa, Elena Stefan, cetateni extracomunitari, fara permis de sedere in Italia. Cei doi au reusit sa se stabileasca in Calascibetta, insa risca o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani pentru inlesnirea sederii pe teritoriu strain a altor persoane cu acelasi statut ca si al lor. De asemenea, in acest caz, s-a dovedit si implicarea unei alte romance, de 20 de ani, mama a unui copil de 2 ani, care, desi fusese expulzata, reintrase ilegal in tara. Fata plecase din Italia, dar se intorsese dupa doar cateva zile. Politistii banuiesc faptul ca femeile le administrau calmantele batranilor pentru a putea pleca nestingherite si a se intoarce la ore tarzii din noapte in azil, fara ca nimeni sa-si dea seama ca au lipsit. Substantele ar fi putut avea insa efecte secundare periculoase asupra varstnicilor. Unei persoane de 80 de ani, de exemplu, ii erau administrate contra anxietatii medicamente care i-ar fi putut fi fatale. S-a stabilit ca victimelor nu li s-au furat bani si nici vreun alt obiect de valoare, adauga sursa citata. Femeile au fost considerate deosebit de periculoase, atata vreme cat pentru anihilarea lor au intrat in scena agentii de la DIGOS. Ultima operatiune la care acestia au participat, la 1 august a.c., s-a soldat cu arestarea lui Issac Adus Hamdi, alias Osman Husein, implicat in atentatele de la Londra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.