Sa sesizati urgent compartimentul de disciplina in constructii al primariei de sector pentru a preintampina pericolul prabusirii cladirii la primul cutremur. Inconstienta vecinului care vrea sa sparga zidul exterior, de rezistenta, trebuie taxata cu
Sa sesizati urgent compartimentul de disciplina in constructii al primariei de sector pentru a preintampina pericolul prabusirii cladirii la primul cutremur. Inconstienta vecinului care vrea sa sparga zidul exterior, de rezistenta, trebuie taxata cu toata severitatea Legii 50/1991, completata prin Legea 199 din 25 mai 2004, ca de altfel si insusirile de spatii proprietate comuna care pot atrage inclusiv pedepse privative de libertate.
Ionela Marculescu, Bucuresti: As dori sa stiu ce prevad actele normative in legatura cu pastrarea documentelor blocului. Ma refer la facturi, liste de plata, registre de casa, registre contabile.
Art. 20 al Normelor metodologice subliniaza ca presedintele asociatiei pastreaza si urmareste tinerea la zi a cartii tehnice a constructiei precum si celelalte documente privitoare la activitatea asociatiei de proprietari. Registrele contabile si documentele justificative se pastreaza in arhiva asociatiei, grupate si indosariate, numerotate si snuruite si, cu deosebire, parafate. Dosarele continand documente contabile se pastreaza in spatii amenajate, asigurate impotriva degradarii, distrugerii sau sustragerii.
Cornel Alexandrescu, Bucuresti: Desi ati mai dat raspunsuri pe aceasta tema, ar fi bine sa precizati modul de constituire a fondurilor de rulment si de reparatii in contextul noilor realitati.
Desigur, va referiti la faptul ca detinatorii de centrale termice de apartament cer reconsiderarea modului de formare a fondului de rulment. De la bun inceput trebuie facuta sublinierea ca cele doua fonduri se constituie in functie de cota-parte de proprietate. Pornind de la faptul ca fondul de rulment este format in raport de cheltuielile unei luni de varf, este de dorit ca adunarile generale sa dimensioneze aceste fonduri pentru detinatorii de centrale termice proprii scazand cheltuielile pentru incalzirea apartamentului, cheltuieli pe care acestia si le platesc separat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.