probleme de sah. Familia lui Mihaita traieste din venituri modeste intr-o casuta din localitatea valceana Bunesti. Baiatul sufera de o parapareza spastica, boala care-i ingreuneaza deplasarea. Pentru a putea participa la marile competitii sahis
probleme de sah.
Familia lui Mihaita traieste din venituri modeste intr-o casuta din localitatea valceana Bunesti. Baiatul sufera de o parapareza spastica, boala care-i ingreuneaza deplasarea.
Pentru a putea participa la marile competitii sahiste, Mihaita are nevoie de reviste si carti de specialitate, dar si de bani pentru deplasari. "in urma apelului publicat de Libertatea, au existat oameni cu suflet care ne-au ajutat. Un pensionar din Bucuresti, Gheorghe Popescu, ne-a trimis 100.000 de lei din pensia sa de trei milioane lei. Profesorul Armand Martinov ne-a daruit o culegere de-a sa cu probleme de matematica si carti pe teme de sah. La fel si medicul stefan Rosu ne-a trimis material informativ", ne-a spus Aurora Petre, mama baiatului. Mihaita e ajutat pentru deplasari de patronul firmei Antares, Dumitru Becsenescu, si a inceput antrenamentele cu Oana Fratila.
Micutul sahist valcean Mihaita Petre nu i-a dezamagit pe cei care l-au ajutat. "Toate aceste carti trimise mi-au fost de mare folos, ba chiar am reusit sa-i cunosc mai bine pe Karpov si Kasparov, greii sahului mondial. in perioada 21-29 iunie am participat la un concurs international desfasurat la Eforie Nord si am luat medalie de bronz. Am jucat cu rusi, ucraineni, moldoveni dar si romani, la grupa de varsta 13-16 ani", spune sahistul, care se pregateste acum sa participe la "Turneul Astral", concurs care va avea loc in toamna la Bucuresti. "Vor participa greii sahului romanesc. Vreau sa intru in ELO, calificativ valoric la care aspira oricare sahist", spune hotarat Mihaita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.