anuntand pentru azi si maine ploi insemnate cantitativ si grindina. Mai multe localitati din noua judete ale tarii - Dambovita, Dolj, Harghita, Gorj, Giurgiu, Prahova, Suceava si Alba - au avut de suferit in urma ploilor din ultima perioada
anuntand pentru azi si maine ploi insemnate cantitativ si grindina. Mai multe localitati din noua judete ale tarii - Dambovita, Dolj, Harghita, Gorj, Giurgiu, Prahova, Suceava si Alba - au avut de suferit in urma ploilor din ultima perioada
Dambovita. O viitura puternica pe raul Ruda a dus la avarierea podului care face legatura intre comunele Iedera si Valea Lunga, circulatia fiind interzisa pe acest pod. Doua case din Iedera au fost distruse, 11 locuinte au fost inundate, iar alte 10, izolate. Ploile torentiale au mai afectat 65 de gospodarii din Iedera, Voinesti si Tataresti. La Filipesti de Padure, un carutas de 76 de ani a fost surprins de viitura pe o insula din mijlocul paraului Provita, dar a fost salvat de pompierii din Moreni.
Alba. Aproape 200 de gospodarii au fost inundate dupa ploile torentiale cazute sambata seara. DN1, care face legatura intre Aiud si Cluj a fost acoperit de ape pe o portiune de 50 de metri in zona Miraslau. Apele au inundat casele si curtile din Livezile, Lopadea Veche, Miraslau si Ciugudul de Sus. O femeie cu trei copii din localitatea Miraslau a fost izolata de ape in propria gospodarie. Abia dupa patru ore de cosmar, cand apele s-au retras brusc, mama si micutii au reusit sa iasa din casa.
Harghita. Mai multe case, doua drumuri si cateva hectare de teren agricol au fost inundate in noaptea de sambata spre duminica. Problemele cele mai mari s-au inregisrat in localitatea Lunca de Sus, unde paraul Ugra si raul Trotus au iesit din matca.
Dolj. Precipitatiile abundente au provocat inundatii in trei localitati, fiind afectate 20 de curti si 5 gospodarii. Cadrele de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta au ajutat la evacuarea apei din locuintele inundate.
Gorj. Precipitatiile au afectat patru localitati, iar in comuna Godinesti si satul Arjoci, retelele de alimentare cu gaze si apa au fost puse in pericol.
Giurgiu. Au ramas fara alimentare cu energie electrica patru localitati.
Prahova. Ploile torentiale cazute au afectat 20 de localitati. Cel mai mult au avut de suferit orasele Breaza si Comarnic si comuna Provita. Breaza a ramas fara apa potabila, statia de alimentare fiind lovita de un trasnet si o mare alunecare de teren ameninta sa darame 60 de locuinte.
Suceava. Au fost avariate patru linii electrice, 11 localitati ramanand in intuneric.
Arad. Din cauza furtunilor a fost afectata reteaua de energie electrica. Un caz grav a avut loc la Centrul Judetean de Transfuzii, unde frigiderele nu au mai functionat si au trebuit aruncate 80 de pungi de sange.
Brasov. Ploile torentiale din ultimele doua zile au inundat opt subsoluri ale unor vile din Predeal si alte patru case din Parau. Prefectura a trimis avertizari in tot judetul deoarece torentele nu par sa se opreasca.

Va mai ploua inca doua zile

Meteorologii au trimis ieri o noua avertizare pentru azi si maine, privind aparitia unor fenomene meteo periculoase. Se asteapta ploi insemnate cantitativ si grindina in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si in toate zonele de deal si de munte. Meteorologii atrag atentia ca vor fi averse insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. De asemenea vor fi conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp. Avertizarea este valabila pana pe 9 august ora 0.00.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.