a fost supus in ultimii ani. El afirma ca este pentru a doua oara cand este dat afara "in mod nemeritat", prima data fiind "aruncat" de la sefia Directiei Instantelor Militare, in anul 2002, de fostul ministru Rodica Stanoiu. in exclusivitate pentru
a fost supus in ultimii ani. El afirma ca este pentru a doua oara cand este dat afara "in mod nemeritat", prima data fiind "aruncat" de la sefia Directiei Instantelor Militare, in anul 2002, de fostul ministru Rodica Stanoiu. in exclusivitate pentru "Libertatea", generalul Panaitescu si-a dat drumul la gura, tunand impotriva ministreselor justitiei, Stanoiu si Macovei. "Pentru ca n-a putut-o agata pe Rodica Stanoiu, aceasta Macovei s-a trezit sa ma dea afara", ne-a dezvaluit ieri generalul de justitie Ion Panaitescu, nervos. Pus pe harta, procurorul i-a declarat pur si simplu razboi actualului ministru de justitie, Monica Macovei. "Doamna Rodica Stanoiu m-a dat afara pentru ca, spunea, prinsesem niste spagi pe la instante. De fapt, fiindca nu eram din gasca, m-a determinat sa-mi dau demisia. Acum, aceasta doamna Macovei vine si ma da si ea afara, intr-un mod insultator, spunand des-pre mine ca am solutionat lipsit de obiectivitate un dosar penal privind achizitionarea ilegala de aparatura medicala. si asta fara sa se faca un control al activitatii mele. Doamna Stanoiu macar a mimat un control si a trimis doi inspectori sa ma verifice. Monica Macovei nu s-a mai obosit cu atata lucru. Nu a fost nici un control la sectia militara, jur cu mana pe inima!", ne-a spus dintr-o suflare procurorul Panaitescu. "Macovei isi arata pectoralii si baiguie aiurea la tv. E absolut incredibil ce se intampla! M-a dat afara pentru ca n-am vrut sa fiu instrumentul ei politic. Dosarul despre care a vorbit Monica Macovei este unul trimis de la minister. Niste denunturi in care apare si numele Rodicai Stanoiu, legat de achizitionarea nelegala de aparatura medicala. Acuzatiile trebuie dovedite. si pentru ca eu nu am intervenit la procurorul de caz, lasandu-l sa-si faca meseria, ma da afara. Pai, daca erau eu un ticalos si un jegos, n-o chemam eu pe Stanoiu la Parchet sa ma razbun pentru ce mi-a facut? Decat sa intervin intr-un dosar mai bine ma duc in pustie... Aceasta Macovei voia sa inceapa filmarile cu Stanoiu la PNA. Nu ii este rusine?! Ne-a tratat pe toti procurorii de pe lista ca pe niste criminali! Chiar nu ii este rusine?! A dat dovada de o imensa prostie. O pot da in judecata. O sa am un mare razboi cu doamna Macovei!"

Macovei neaga, iar Stanoiu e in strainatate, ca de obicei

In replica, ministrul justitiei, Monica Macovei, a negat imixtiunea politica in cursul anchetei impotriva predecesoarei sale Rodica Stanoiu. "Nu stiu la ce dosar se refera domnul Panaitescu. Va asigur ca cererea mea de revocare nu a fost motivata politic. De asemenea, as vrea sa precizez ca nu am intervenit niciodata in derularea unei anchete penale". Fostul ministru pesedist, Rodica Stanoiu, nu a putut fi contactat pentru explicatii, surse din partid spunandu-ne ca este plecata in strainatate.

Razboiul dintre Stanoiu si Macovei

Ion Panaitescu a fost numit procuror la PNA de actualul presedinte Traian Basescu, la 25 februarie 2005. La 28 mai a fost numit seful Sectiei Militare de procurori anticoruptie. "Nu pot sa spun ca doamna ministru Macovei mi-a cerut o anume solutie, dar sa nu-mi insulte inteligenta. Pentru mine e clar ca la acest dosar cu Stanoiu s-a referit. Cum s-a facut dosarul? Un doctor dat afara de Stanoiu s-a dus acum la Macovei si a dat declaratie scrisa in fata ei. Deci doamna ministru s-a purtat ca organ judiciar. Procurorul capitan Codrut Mihalache a investigat fiecare acuzatie din denunturi, sunt 24 de volume de cercetare, pe baza carora s-a dat neinceperea urmaririi penale. A fost o solutie documentata si corecta. Pentru mine este clar ca s-a dat ordin de linie, radeti tot, sa vina ai nostri!"


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.