Ultimele sedinte de tranzactionare desfasurate la Bursa la termen de la Sibiu au consemnat o crestere semnificativa a volumelor. Recordul a fost inregistrat joi, 4 august, cand intr-o singura sedinta au fost realizate 2.991 contracte futures si optio
Ultimele sedinte de tranzactionare desfasurate la Bursa la termen de la Sibiu au consemnat o crestere semnificativa a volumelor. Recordul a fost inregistrat joi, 4 august, cand intr-o singura sedinta au fost realizate 2.991 contracte futures si options cu o valoare de 4,3 milioane lei noi. "Reluarea, joi, a tranzactionarii la BVB a societatilor de investitii financiare, in conditiile noului prag de detinere, a determinat un debut spectaculos al sedintei, in care cumparatorii au exercitat o presiune extrem de puternica, astfel ca dupa numai o ora de la deschiderea pietei sibiene, fusesera incheiate peste 1.400 contracte, pe fondul unor cresteri spectaculoase ale preturilor activelor DESIF2 si DESIF5, care au atins limitele maxime zilnice de fluctuatie, pentru scadentele septembrie si decembrie, explica evolutia pietei la termen Teodor Ancuta, presedintele BMFMS. Acest volum s-a dublat pana la finalul zilei, consemnandu-se tranzactii pe 11 din cele 17 actiuni listate pe piata futures".
Volumul de tranzactionare din 4 august l-a depasit pe cel inregistrat pe parcursul intregii luni august 2004 cand s-au incheiat 2.793 contracte. "Cresterea constanta se explica prin intrarea in piata futures a 9 noi Societati de Servicii de Investitii Financiare, prin gama diversa de produse oferite investitorilor, precum si prin volatilitatea ridicata a preturilor activelor suport (actiuni si cursuri valutare), care au atras numerosi investitori", a incheiat dl. Ancuta. In prima parte a sedintei de vineri, actiunile SIF 2 au fost cotate pentru septembrie la 1,55 - 1,5599 si la 1,6350 - 1,6450 lei pentru decembrie, SIF 3 la 1,66 si respectiv 1,58 lei, iar SIF 5 la 1,77 - 1,8740 lei, pentru finele lunii viitoare. Raportul leu/euro cu scadenta septembrie a fost cotat la 3,4655 - 3,47 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.