Barilul de petrol brut a incheiat sedinta de vineri la Bursa newyorkeza cu valoarea de 62,31 dolari, datorita, in principal, ingrijorarilor legate de problemele rafinariilor si de statisticile care indica o crestere a somajului in Statele Unite. Astf
Barilul de petrol brut a incheiat sedinta de vineri la Bursa newyorkeza cu valoarea de 62,31 dolari, datorita, in principal, ingrijorarilor legate de problemele rafinariilor si de statisticile care indica o crestere a somajului in Statele Unite. Astfel, pe fondul zvonurilor cum ca mai multe rafinarii se confrunta cu probleme tehnice serioase, pretul barilului de petrol brut cu livrarea in septembrie a sarit cu 93 de centi pana la sfarsitul sedintei, se arata intr-un comunicat AP. Analistii sustin, insa ca preturile ar putea inregistra o adevarata explozie zilele acestea, atingand cel putin valoarea de 65,30 de dolari barilul. Predictia ar fi sustinuta in principal de cifrele publicate vineri de catre Casa Alba, potrivit carora in luna iulie s-au creat peste 200 de mii de locuri de munca, ceea ce ar genera conditiile suficiente unei cresteri a cererii interne de carburanti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.