morti. Totusi, 23 de oameni au fost salvati si inca doi sunt dati disparuti. Pasagerii zborului Air France care s-a prabusit la aterizare pe un aeroport din Toronto, Canada, au acuzat de neglijenta, printr-o plangere, compania aviatica, autoritati
morti. Totusi, 23 de oameni au fost salvati si inca doi sunt dati disparuti. Pasagerii zborului Air France care s-a prabusit la aterizare pe un aeroport din Toronto, Canada, au acuzat de neglijenta, printr-o plangere, compania aviatica, autoritatile aeroportuare si angajatii turnului de control. Ei afirma ca un lant de greseli a dus la producerea accidentului in care printr-o minune nici un pasager nu si-a pierdut viata. Cei 297 de pasageri traumatizati de experienta prin care au trecut au solicitat pagube in valoare de 61,5 milioane de dolari. "Exista sanse ca una din aceste autoritati sa fi jucat un rol in accident", a declarat Paul Miller, avocatul pasagerilor. Echipele de investigatii care cerceteaza cauzele accidentului au determinat faptul ca, dupa prabusire, patru din cele opt usi de urgenta ale avionului Airbus 340 al Air France nu s-au deschis. De asemenea, doua din cele patru tobogane gonflabile care se deschid, in momentul in care iesirile de urgenta sunt folosite, nu au functionat.

Doua persoane sunt inca disparute in accidentul din Italia

Pe de alta parte, autoritatile italiene au facut bilantul definitiv al tragediei aviatice de sambata, de langa aeroportul din Palermo: 13 pasageri care voiau sa ajunga in statiunea tunisiana Djerba au murit, doi sunt dati disparuti si, in mod miraculos, exista si 23 de supravietuitori. Avionul de tip ATR apartinand TunisAir a plecat din Bari cu destinatia Djerba, in Tunisia, dar s-a prabusit in mare in urma unei probleme la motor la cativa kilometri de aeroportul din Palermo.

"Nu stiu cand ma voi mai urca intr-un avion"

Cativa dintre supravietuitorii tragediei de langa Palermo au povestit presei italiene clipele de groaza prin care au trecut. "Dintr-o data, ne-am dat seama ca unul din motoare s-a oprit. Dupa cateva minute, s-a oprit si celalalt motor si avionul a inceput sa piarda altitudine. Era ca intr-un film. Deodata, ne-am izbit de apa, totul s-a facut negru si avionul s-a rupt", spune Rosanna di Cesare. Dupa ce avionul a ajuns in apa, unii pasageri au reusit sa iasa in mare. "Am vazut oamenii strigand dupa ajutor", a spus Gianluca La Forgia. "Acum nu stiu cand ma voi mai urca intr-un avion", a adaugat femeia, inca in stare de soc.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.