Aproape 70 de linii de transport in comun care faceau legatura intre Bucuresti si localitatile limitrofe din Ilfov au fost desfiintate la inceputul lunii iulie, dupa ce autoritatile locale au aplicat Ordonanta Guvernamentala 86/2001, act normativ car
Aproape 70 de linii de transport in comun care faceau legatura intre Bucuresti si localitatile limitrofe din Ilfov au fost desfiintate la inceputul lunii iulie, dupa ce autoritatile locale au aplicat Ordonanta Guvernamentala 86/2001, act normativ care reglementeaza transportul public local.
In urma acestei ordonante, "RATB-ul nu poate circula in Ilfov, deoarece traseele depasesc granita administrativa". Reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov sustin ca decizia municipalitatii privind desfiintarea liniilor preorasenesti aduce mari deservicii pentru aproximativ 160.000 de locuitori ai judetului, nevoiti sa plateasca dublu pentru o calatorie spre/sau dinspre Capitala.
Desfiintarea liniei RATB care asigura deplasarea a aproximativ 2.000 de salariati pe Platforma de Fizica Magurele a starnit protestul sindicatului cercetatorilor, afiliat la CNSLR-Fratia.
Afectati de decizia municipalitatii sunt si studentii Facultatii de Fizica a Universitatii Bucuresti, care, in prezent, nu beneficiaza de nici o facilitate din partea operatorilor privati. Unii dintre cei afectati de aceasta decizie au trimis mai multe scrisori autoritatilor locale din Capitala, cerandu-le reglementarea situatiei.
Potrivit primarului general al Capitalei, municipalitatea este deschisa reluarii transportului pe liniile preorasenesti si are capacitatea sa o faca, in termen de trei zile chiar, insa numai daca este asigurat cadrul legal pentru aceasta activitate.
"Daca Autoritatea Rutiera Romana si Consiliul Judetean Ilfov rezolva aceasta problema de legislatie, municipalitatea este pregatita, asa cum am mai spus, sa reia transportul in trei zile, in judetul Ilfov", a mai spus Videanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.