Producatorul britanic de echipamente de telecomunicatii Marconi poarta negocieri pentru preluarea sa de catre Huawei Technologies din China, in cadrul unei tranzactii de 600 de milioane de lire sterline (1,07 miliarde dolari), potrivit publicatiei Su
Producatorul britanic de echipamente de telecomunicatii Marconi poarta negocieri pentru preluarea sa de catre Huawei Technologies din China, in cadrul unei tranzactii de 600 de milioane de lire sterline (1,07 miliarde dolari), potrivit publicatiei Sunday Times, transmite Mediafax. Compania Marconi, ale carei perspective au fost serios afectate dupa ce principalul sau client, grupul BT, a decis sa atribuie un contract important unei alte companii, a anuntat anterior ca ia in considerare mai multe optiuni strategice. Potrivit unor surse apropiate situatiei citate de Sunday Times, Huawei urmeaza sa depuna o oferta oficiala, iar finalizarea preluarii ar putea dura mai multe luni. "Marconi continua sa urmareasca si alte optiuni strategice, care includ discutii cu alti potentiali cumparatori", sustine publicatia. Compania britanica si Huawei, cel mai important producator de echipamente de telecomunicatii din China, colaboreaza deja pentru distribuirea reciproca a produselor. Marconi este reprezentata la discutii de Morgan Stanley, in timp ce Huawei primeste consultanta de la banca de investitii UBS. Huawei si principala firma concurenta pe piata locala, ZTE, s-au folosit de avantajul costului scazut de productie pentru a se extinde agresiv pe pietele externe in ultimii doi ani, incheind contracte importante in Orientul Mijlociu, Africa si Europa de Est. Compania Marconi, aflata intr-un proces de redresare lenta dupa ce, in 2001, s-a aflat in pragul falimentului, a primit o grava lovitura in luna aprilie, cand grupul BT nu i-a atribuit un contract de 10 miliarde de lire sterline pentru modernizarea retelei de telecomunicatii. Marconi, succesoare a grupului industrial GEC, a pierdut aproape jumatate din valoarea de piata, dupa esecul inregistrat cu BT, si a anuntat un plan de a elimina 800 de locuri de munca. La inceputul saptamanii, Marconi a anuntat inregistrarea unor pierderi operationale peste asteptari, in primul trimestru, din cauza vanzarilor scazute, iar pe asamblul anului a prevazut stagnarea vanzarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.