Un rinocer monumental in bronz, "Rinocerul imbracat in dantele", cu o greutate de peste trei tone, avand inaltimea de trei metri si jumatate, creat de Salvador Dali (1904-1989), a fost instalat marti, pe croazeta de la Cannes, inainte de a face obiec
Un rinocer monumental in bronz, "Rinocerul imbracat in dantele", cu o greutate de peste trei tone, avand inaltimea de trei metri si jumatate, creat de Salvador Dali (1904-1989), a fost instalat marti, pe croazeta de la Cannes, inainte de a face obiectul unei licitatii programate pentru maine. Animalul si-a gasit locul in fata hotelului Carlton, delicat depus cu ajutorul unei macarale, in plina dupa-amiaza, sub ochii mirati ai turistilor.
Piesa principala a unei importante vanzari in cadrul licitatiei care se va desfasura incepand de vineri, la Cannes, opera ar trebui sa ramana expusa toata luna august pe croazeta, a declarat pentru AFP Frédéric Sakal, specialist in opera lui Dali.
Bronzul cu patina verde turnat intr-un mulaj facut de Dali este una dintre cele mai impozante opere ale artistului spaniol, potrivit specialistului, dar si "una dintre cele mai complexe, cele mai reusite, prin precizia cizelarii detaliilor care orneaza corpul animalului".
Figura esentiala in opera lui Dali, rinocerul reprezinta pentru acesta "chintesenta regnului animal si al umanitatii", potrivit specialistului. Opera este estimata la pretul de pornire de un milion de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.