Roxana Iliescu, realizatoarea si prezentatoarea rubricii mondene din cadrul emisiunii "6! Vine Presa!", de la B1 TV, este un jurnalist cu spirit justitiar. Are 29 de ani si va face scoala pana la 80 de ani, cum o tachineaza mama ei, pentru ca, desi l

Roxana Iliescu, realizatoarea si prezentatoarea rubricii mondene din cadrul emisiunii "6! Vine Presa!", de la B1 TV, este un jurnalist cu spirit justitiar. Are 29 de ani si va face scoala pana la 80 de ani, cum o tachineaza mama ei, pentru ca, desi lucreaza de dimineata pana seara, mai merge si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii unde este masterand in Relatii Publice. "Mai presus de orice, ma cred jurnalista. M-am ascuns in monden pentru ca e mai usor. Aici nu sunt disputati bani publici, nu aud ca mama mea si copiii mei nu au medicamente compensate pentru ca nu vrea cineva care are puterea sa decida acest lucru. Nu vreau sa lucrez intr-un domeniu in care orice as scrie nu se va schimba nimic", spune Roxana revoltata. Se lauda insa cu o performanta jurnalistica de invidiat. Atunci cand toata presa era preocupata de cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak, Roxana a fost singurul ziarist strain care i-a luat un interviu Giulianei Sgrena, jurnalista italiana rapita in Irak. Cea mai recenta realizare pe plan profesional este o exclusivitate pentru "6! Vine Presa!", aniversarea a douazeci de ani de la casatorie a cuplului Adrian si Dana Nastase.
Colegii ei o apreciaza mai ales pentru ca isi respecta intotdeauna promisiunile. Este o perfectionista si alearga tot timpul de colo-colo, pentru ca nu poate sta niciodata intr-un loc mai mult de doua ore. Are mai multe colaborari si in presa scrisa, dar articolele ei apar pe mesele sefilor intotdeauna inainte de deadline. Singurul cusur sau atu, cum ii spun unii, este ca le da batai de cap sefilor pentru ca nu crede in ideea de sef drastic care sa impuna program unui jurnalist. Asta in conditiile in care lucreaza usa in usa cu vedeta B1 TV, Radu Moraru. Insa nu se poate spune despre Roxana ca este un om care si-a gasit Nasul, pentru ca e fericita ca lucreaza cu Radu. A invatat-o ca "nu exista nu se poate", iar in discutia cu un invitat nu trebuie sa fie ea expertul, ci sa stie unde sa caute informatia.

Francesca si Teresa

Desi Roxana respinge ideea de program la serviciu, acasa are unul bine pus la punct pentru ca are doua fetite, Francesca, de patru ani - pe care a dobandit-o de la logondicul ei - si Teresa, de un an si sapte luni, care o trezesc la sapte dimineata, o obliga sa faca maraton prin casa, pentru ca ele au chef de joaca desi mama lor are treaba, dar sunt bucuria vietii ei. "Nu-mi amintesc ce se intampla inaintea erei Teresa. Stiu doar ce traiesc acum, un basm cu toate ingredientele. E adevarat ca uneori sunt momente de stres, dar copilele mele imi zambesc atat de frumos cand ma ocolesc si fuge fiecare in alta directie, incat nu pot sa ma supar", spune Roxana, emotionata. Ba chiar isi mai doreste doi copii, baieti daca se poate, care sa-i semene ei, pentru ca cele doua fetite ale familiei sunt leite tatal lor si sunt topite dupa el. Cea mica stie un singur cuvant - "papa" - desi Roxana o invata de cateva ori pe zi sa rosteasca si "mama".
Vedeta B1 TV iubeste ideea de familie, atat acasa, cat si la serviciu, e mamoasa peste masura - ea da vina pe zodia Gemenilor - si e geloasa nevoie mare, fapt acceptat atunci cand iubesti cu pasiune. Nici n-ar putea altfel, pentru ca Nicola, logodnicul ei si tatal celor doua fetite, este un italian "inalt, brunet, frumos, destept si iubitor", cum il descrie ea, alaturi de care traieste o dragoste ca-n povesti.
La serviciu, in redactia de la "6! Vine Presa!", a avut noroc pentru ca a intalnit colegi minunati - Livia Dila, Mbela Nzuzi, Radu Soviani, Dan Dumitrescu - alaturi de care formeaza o echipa de profesionisti, foarte rigurosi, care reusesc sa faca dintr-un jurnal de stiri un adevarat spectacol.
Acasa insa lucrurile stau cu totul altfel. Roxana este in minoritate. Vorbeste doar italiana pentru ca Nicola nu stie o boaba romana, iar copiii sunt bilingvi, dar prefera sa comunice in limba italiana. Teresa nu asculta de nimeni decat de surioara ei, iar Nicola face totul dupa placul fetelor.
Singurele momente cand Roxana mai are timp pentru ea sunt cele doua ore pe care le petrece la sala de fitness, noaptea dupa ce-si culca copiii si o data pe saptamana, la coafor.
Desi are un program infernal, a venit totusi si momentul sa spuna "gata!" si sa stea cu familia ei. Vor pleca toti patru in vacanta, in Sicilia. Roxana insa nu uita ca e jurnalist nici in concediu, asa incat a promis ca-si va lua si camera de luat vederi cu ea pentru ca nu se stie niciodata ce subiect se poate ivi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.