Jurisdictia Interregionala Specializata, structura juridica nou-infiintata in Franta, va avea de instrumentat un prim dosar penal in care sunt implicati romani. Ancheta in cazul unei retele de proxenetism a fost declansata de la Lyon, din cartierele
Jurisdictia Interregionala Specializata, structura juridica nou-infiintata in Franta, va avea de instrumentat un prim dosar penal in care sunt implicati romani. Ancheta in cazul unei retele de proxenetism a fost declansata de la Lyon, din cartierele Perrache si Gerland, ajungand, un an mai tarziu, intr-un sat din judetul Caras-Severin. Infiintate in baza unei legi intrate in vigoare la 9 martie 2004, in Franta functioneaza sapte astfel de Jurisdictii Interregionale Specializate (JIRS), destinate luptei impotriva criminalitatii organizate si care se ocupa de dosarele complexe. Noua presupusi membri ai bandei, printre care trei femei, sunt in detentie, fiind cercetati pentru "proxenetism deosebit de grav". Ultima arestare in acest dosar a avut loc la 8 iulie a.c., in Ungaria. Femeia a fost extradata si predata jurisdictiei de la Lyon, in virtutea unui mandat european de arestare. In timpul anchetei s-a descoperit ca filiera, extrem de bine organizata, racolase treizeci de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, si le obliga sa practice prostitutia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.