Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri raspicat, dupa ce a analizat notele informative transmise de SRI, ca nu sunt cazuri in care "persoane din actualele structuri executive sa fi actionat sub influenta unor grupuri de interese economice".
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri raspicat, dupa ce a analizat notele informative transmise de SRI, ca nu sunt cazuri in care "persoane din actualele structuri executive sa fi actionat sub influenta unor grupuri de interese economice". Tariceanu a raspuns astfel presedintelui Traian Basescu care a avertizat asupra "pericolului ca oameni din Executiv sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice". Prezent luni, la sedinta Comitetului pentru Integrare Europeana, seful statului a solicitat Guvernului sa actioneze doar sub influenta programului de guvernare, asa cum a fost convenit de partidele politice si nu sub influente care pot schimba decizia politica. Tariceanu mai sustine "ca nu va tolera in cadrul echipei Executivului actiuni care contravin sigurantei nationale si intereselor economice ale Romaniei". Premierul tine sa aminteasca faptul ca institutiile abilitate trebuie sa intervina conform atributiilor proprii si cadrului legal ori de cate ori detin date din care ar rezulta ca exista riscuri la adresa sigurantei nationale si a intereselor economice ale Romaniei. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.