Editia 2005 a Raliului Finlandei a debutat, joi seara, cu superspeciala "Killeri". Rezultatele au fost foarte apropiate, diferenta dintre primul clasat si al optulea fiind de doar o secunda.
Cel mai bun timp a fost obtinut de Petter Solberg (
Editia 2005 a Raliului Finlandei a debutat, joi seara, cu superspeciala "Killeri". Rezultatele au fost foarte apropiate, diferenta dintre primul clasat si al optulea fiind de doar o secunda.
Cel mai bun timp a fost obtinut de Petter Solberg (Subaru), urmat de Harri Rovanpera (Mitsubishi), la sase zecimi de secunda.
Pe pozitia a treia au sosit Armin Schwarz (Skoda) si Marcus Gronholm (Peugeot), cei doi obtinand acelasi timp. Gigi Galli a sosit al cincilea, fiind urmat de Sebastian Lindholm (Peugeot) si Sebastien Loeb (Citroën). Top 10 in aceasta proba a fost completat de Markko Martin (Peugeot), Hening Solberg (Ford) si Jani Paasonen (Skoda). La grupa N, cel mai bine clasat pilot a fost Jukka Ketomaki, in timp ce la JWRC primul timp a fost obtinut de Kris Meeke, acesta fiind cu o secunda mai rapid decat PG Andersson pe noua masina Suzuki Swift. Actualul campion mondial si lider in clasamentul pilotilor, francezul Sebastien Loeb s-a impus in urmatoarea speciala, devansandu-l pe favoritul local, Marcus Gronholm, si preluand conducerea la general in defavoarea lui Petter Solberg. Ploaia de peste noapte a mai redus din handicapul pilotului francez, acela de a pleca cu prima masina pe traseu, iar Loeb a stiut sa profite de acest lucru. Petter Solberg a terminat speciala cu al treilea timp, la 2,4 secunde in spatele lui Gronholm, 2,8 secunde fata de lider, fiind urmat de Toni Gardemeister, Markko Martin si Mikko Hirvonen.
Dupa numai trei speciale, insa, liderul clasamentului general avea sa se schimbe din nou. De data aceasta, Marcus Gronholm preia conducerea dupa ce castiga SS 3, in lungime de 11,82 km, cu un avans de 4,2 secunde fata de urmatorul clasat, Markko Martin. Al treilea in aceasta speciala a sosit Sebastien Loeb, francezul coborand pe pozitia secunda la general, cu 4,2 secunde in spatele lui Gronholm. Locul doi obtinut de Markko Martin il propulseaza pe a patra pozitie la general, in timp ce pe pozitia a treia ramane Petter Solberg, norvegianul reusind doar al saselea timp in aceasta speciala. Ieri, in cadrul celei de-a patra speciale, cel mai bun timp a fost obtinut de acelasi Marcus Gronholm, de data aceasta mai rapid cu doar 0,4 secunde decat Sebastien Loeb, sosit al doilea. Petter Solberg a fost mai lent cu 1,6 secunde decat Loeb si a sosit al treilea, fiind urmat de Toni Gardemeister si Markko Martin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.