Piatra pretioasa. Piatra naturala cu valoare estetica si comerciala deosebita. Se foloseste in confectionarea bijuteriilor si a obiectelor de arta aplicata. Pietrele pretioase sunt de origine minerala - diamantul, rubinul, safirul, smaraldul - si de
Piatra pretioasa. Piatra naturala cu valoare estetica si comerciala deosebita. Se foloseste in confectionarea bijuteriilor si a obiectelor de arta aplicata. Pietrele pretioase sunt de origine minerala - diamantul, rubinul, safirul, smaraldul - si de origine organica: perla (de culoare alba, roz sau neagra, formata din cochilia unor moluste din apele sarate sau dulci). Greutatea acestora se masoara in carate (1 carat=~0,2g).
Piatra semipretioasa. Piatra naturala de origine minerala - ametistul, berilul, chrizalitul, cristalul de munte, opalul, granatul, topazul etc. Greutatea lor se masoara in grame.
Atat pietrele pretioase, cat si cele semipretioase pot fi slefuite cu fatete sau in caboson (slefuire convexa, fara fatete).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.